Kersenliefhebbers opgelet! Want ze zijn er weer. De Udense kersen zijn weer te koop bij Toon Kanters in Odiliapeel en Coop Rob Kanters in Venhorst. Er zijn 7 soorten kersen, elke week komt er weer een soort bij met eigen smaak en karakter. De verkoop gaat door tot ongeveer 5 augustus.

Ze zijn in Uden en omstreken bekend: de Udense Zwarte. Het zijn kersen van zo’n 30-35 millimeter. De kersen van Toon zijn prachtig en dat is mede te danken aan het schitterende zomerweer van de afgelopen weken.

Toon werkte als voorlichter in de glas- en tuinbouw. “Bij een klant zag ik de kersenteelt en ik dacht: potverdorie, dat is mooi geworden! Tegenwoordig heb je niet meer van die hele hoge bomen, maar kun je ook met een mooie haag kersen telen.” Hij begon een eigen bedrijf (hobby) met een paar honderd bomen. Zijn vrouw en kleinkinderen werken mee. Een echt familiebedrijf dus.

Klanten kunnen voor de befaamde 'Kersen van Toon' terecht op Oosterheidestraat 14 in Odiliapeel vlak bij attractie park Hemelrijk in Volkel. Vanaf Mill bij de straaljager links af. Dan 3e straat links.

Openingstijden

  • Maandag 13.00 uur - 18.00 uur;
  • Dinsdag t/m zaterdag 09.00 uur - 18.00 uur;
  • Zondag 11.00 uur - 17.00 uur;

Ook bij Coop Rob Kanters aan het Kerkpad 4 in Venhorst zijn ze te koop.

“We hebben een automaat, een koeling en een tafel, dus er staan altijd kersen klaar”, zegt Toon.

Meer weten?

Bel of app dan met Toon via: 06 38 92 46 21.