Tijdens de landelijke netwerkdag voor het schoolvak Dienstverlening en Producten (D&P) vertrokken acht leerlingen van het Merletcollege in Mill samen met vier docenten naar Veenendaal. Zij presenteerden daar de foodtruck, die zij helemaal zelf hebben gemaakt bij het vak D&P.

Deze foodtruck is gemaakt van een Piaggio Ape, in de volksmond ook wel een Tuk Tuk. Leerlingen hebben deze zelf omgebouwd tot een foodtruck. Bezoekers van de netwerkdag waren erg onder de indruk van dit project. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie (dat gezet werd door de leerlingen) en een lekker eigen gebakken koekje met het logo van het Merletcollege, werd het geheel mooi gepresenteerd. De foodtruck werd bewonderd en de leerlingen wisten goed te verwoorden waarom ze dit project zo leuk vonden om te doen.

In de voorbereiding van de landelijke netwerkdag waren de docenten Mario van Wetten en Wouter van Ras gevraagd om met dit originele project naar Veenendaal te komen. Zo konden zij hier een workshop geven over het tot stand komen van dit project. De directie van het platform D&P had gevraagd of leerlingen mee mochten komen, zodat zij in eigen woorden konden vertellen over het proces rondom de foodtruck.

De leerlingen die werden benaderd waren direct enthousiast om mee te gaan. Zo stond de foodtruck op 1 juni in de vrachtwagen en een uur later, ingericht en al, weer op de plek van bestemming.

Tijdens de netwerkdag, waar zo’n driehonderd docenten vanuit heel Nederland aanwezig waren, werden er twee workshops gegeven door de heer Van Wetten en de heer Van Ras. De twee docenten vonden het een goed idee om een leerling een begin te laten maken met een kleine presentatie voordat de workshop werd gestart. Yvora Gerrits, een derdejaars leerling, nam het heft in handen en had de docenten meteen voor zich gewonnen tijdens de start van de presentatie. Tijdens de evaluatie van de workshop stroomden de complimenten voor Yvora binnen.

De opening van de netwerkdag werd verricht door niemand minder dan Hans van Breukelen. Hans werd al snel gespot door de leerlingen en ze vroegen meteen of hij trek had in een lekkere kop koffie met een zelfgebakken koekje. Dat kon hij natuurlijk niet weigeren. Ook heeft hij een tijdje met de leerlingen gekletst over het belang van dit soort projecten.

Al met al was het een geweldige dag voor de leerlingen en docenten van het Merletcollege. Mede door de technische expertise van Rene Brienen en de zorg van docente Vera Kanters van Zorg en Welzijn was het een groot succes!

De leerlingen zijn op dit moment op zoek naar een volgend project. Foodtruck 2.0. Daarnaast zijn ze aan het rondkijken voor een SRV-wagen om hier een escaperoom in te bouwen.

Dus… mochten er nog mensen zijn die deze hebben staan, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..