Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Ik wandel rond visvijver de Bus in Mill als ik een jonge visser ontmoet. Stijn Dijkstra is geboren in Langenboom maar woont nu samen met zijn vriendin in Nijmegen. Stijn heeft veel in de horeca gewerkt en werkt nu als kapper. Daarnaast is hij vorig jaar gestart met een studie verpleegkunde in Nijmegen en is blij dat, na de corona-tijd, de lessen weer normaal verlopen. Die coronatijd heeft Stijn persoonlijk trouwens wel als lekker rustig ervaren. “Maar ik ben dan ook positief ingesteld”, lacht Stijn.

Stijn heeft vroeger veel gevist en door tijdgebrek kwam het daar de laatste tijd niet zo van maar hij is het weer aan het oppakken, en met succes want trots laat hij een foto zien van een spiegelkarper die hij eerder vandaag gevangen heeft. Die foto is gemaakt door zijn moeder die net even kwam kijken, want Stijn zijn ouders wonen vlakbij aan de Kammerbergweg, dus Stijn loopt met de kruiwagen naar zijn visstek.

Ik zeg nog dat Dijkstra geen echte Langenboomse naam is. “Dat klopt”, zegt Stijn, “mijn opa komt uit Friesland!”

Rens Hubers