Foto: Cockie Kremers

In augustus is het alweer 15 jaar geleden dat Anneke (61) en Paul van den Dries (60) hun optiek aan de Stationsstraat in Mill openden. Vorige week werd bekend dat zij hun zaak overdagen aan Stokvis en Stokvis, die vanaf 9 januari 2023 aan de Markt in Mill de deuren zullen openen. “We blijven hier tot de laatste dag vol enthousiasme doorgaan met een volledig aanbod en altijd de nieuwste collectie,” vertellen Anneke en Paul. “Het wordt een zogenoemde warme overdracht en wij hebben het volste vertrouwen in het concept dat zij gaan bieden. Ook dat wordt een kwaliteitszaak voor oog en oor.”

Begin

Over waarom zij 15 jaar geleden naar Mill kwamen, vertelt Paul: “Ik wilde graag een eigen zaak beginnen. Ik werkte als optometrist en als specialist in contactlenzen, maar zat vooral in een hok te werken. Ik wilde meer contact met klanten. Via via hoorde ik dat Frie Rooijakkers iemand zocht die zijn optiek over wilde nemen en van het één kwam het ander.” Vanaf het eerste moment voelden zij zich echt thuis in Mill.

Te vroeg

Ondanks dat ze het hier prima naar hun zin hebben, besloten Anneke en Paul toch de zaak te verkopen. “Daar waren we eigenlijk helemaal niet mee bezig,” vertelt Paul. “Maar een aantal maanden geleden kwam er iemand de zaak binnenlopen die zei: ‘ik kom jullie zaak kopen.’ Dat overviel ons en daar schrokken we enorm van. Maar we zijn gaan zitten, we hebben het verhaal aangehoord en besloten in te gaan op het aanbod.” Op de vraag of men er lang over moest denken klinkt in koor: “Ja, heel lang. Want we waren er helemaal niet mee bezig en eigenlijk ook niet klaar voor. Geen van onze 3 kinderen heeft belangstelling in dit vak en het overnemen van de zaak, maar gezien onze leeftijd waren we nog volop bezig met de toekomst van de winkel hier in Mill. De vraag kwam eigenlijk een paar jaar te vroeg.”

Redenen

De reden om toch in te gaan op het aanbod, ligt een aantal jaren geleden. Anneke was toen betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. “We hebben toen de andere kant van de medaille gezien. Van de ene op de andere dag sta je dan alleen in de winkel en dat was echt een lastige tijd voor ons. Die ervaring was voor ons één van de redenen om na te denken over de vraag om de zaak over te dragen.” Maar ook het concept wat Stokvis en Stokvis gaan voeren, sprak Anneke en Paul enorm aan. “Het wordt echt een kwaliteitszaak op het gebied van oogzorg in de breedste zin van het woord. Daarnaast nemen zij onze volledige collectie over en ook Wendy die hier werkt gaat mee. Maar wat we ook belangrijk vonden is dat zij nu in Someren ook in een dorp zitten en dat dorpse en persoonlijke brengen ze mee naar Mill. Dat alles voelt goed, waardoor we straks met vertrouwen het stokje door kunnen geven.”

Dank

Maar voorlopig zijn Anneke en Paul nog gewoon aan het werk aan de Stationsstraat. “Wat we zelf straks gaan doen weten we nog niet. Nu zijn we nog gewoon zoals de laatste 15 jaar aan het werk, zorgen voor een actuele collectie en genieten van het contact met onze klanten.” Want die klanten gaan ze beslist missen. “We voelden ons hier altijd welkom en enorm thuis. Hiervoor willen we dan ook iedereen nu alvast bedanken.”

Actie

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan en om dit samen te vieren, geldt er vanaf 1 juli een speciale actie van 10% korting op een complete bril. Dit met uitzondering van andere acties. www.optiekpaulvandendries.nl