Met ingang van deze maand zal Stichting Myllesheem elke 4 weken een column in De Neije Krant plaatsen om de lezers te informeren over de historie van Mill. “Myllesheem vertelt” gaat over interessante wetenswaardigheden uit het toen en nu en koppelt het verleden aan het heden.

Stichting Myllesheem, de Heemkundekring van Mill, stelt zich ten doel om de kennis van de Millse gemeenschap te bevorderen: de geschiedenis, de inwoners en hun volksgebruiken. De werkgroep verzamelt historische vondsten, fotomaterialen en publicaties en bestudeert deze om zo een beeld te krijgen van het Mill van toen.

Wilt u meer weten over Myllesheem, neem dan een kijkje op www.myllesheem.nl. Ook kunt u via deze site lid of vriend van de stichting worden. Bent u in het bezit van voorwerpen, foto’s of documenten, dan houdt Myllesheem zich aanbevolen en hoort de werkgroep dat graag middels een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De eerste column zal in De Neije Krant van 22 juli verschijnen en draagt als titel “De Kleine Prins”. Het verhaal handelt over het woonhuis, dat voorheen stond op het perceel aan de Oranjeboomstraat, waar nu nieuwe appartementen gebouwd worden. Myllesheem vindt dan ook “De Kleine Prins” als nieuwe straatnaam voor dit wooncomplex zeer voor de hand liggend. Dit als eerbetoon aan de rijke historie op dat perceel en voor het bewaren van een stukje cultureel erfgoed. Maar daarover volgende week meer! Myllesheem wenst u veel plezier bij het lezen over al het moois, wat Mill te bieden heeft, toen en nu.