Foto: Patrick Bongartz Fotografie

De genomineerden voor De Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg zijn bekendgemaakt. De jury heeft een drietal inspirerende ondernemers geselecteerd die kans maken op deze felbegeerde prijs. De kansmakers zijn Ton Derks van Infrascoop, Hugo Bens van Bens Boerderei en Willem Hofmans van IXON. Op woensdag 23 november wordt De Ondernemersprijs uitgereikt.

Ton Derks

Ton, strategisch denker en eigenaar van Infrascoop. Sterke partner in grond-, weg-, en waterbouw. In een straal van veertig kilometer rondom Cuijk werken zij met passie aan projecten die de mobiliteit in de regio verbeteren. Ton heeft een prettige persoonlijkheid en weet een groot team van specialisten aan zich te verbinden. Infrascoop hecht veel waarde aan sociaal ondernemen. Het eigen personeel staat centraal. Dit uit zich in betrokkenheid, flexibiliteit en kwaliteit. Ook wordt er geïnvesteerd in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, Infrascoop ziet dit als een sociale plicht. Zij bieden langdurig werk aan waardoor mensen écht terug kunnen keren op de arbeidsmarkt. Er wordt niet alleen naar personeel gekeken, ook wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheid van omwonenden en weggebruikers.

Hugo Bens

Hugo, samen met zijn vrouw Rianne eigenaar van het bedrijf Bens Boerderei. Open en transparant in het ondernemerschap. Gestart in 1990 en een echt gezinsbedrijf. Dochter Resi zit in de maatschap en zoon Brian werkt mee op de boerderij. Met veel liefde voor kippen en oog voor de leefomgeving van de dieren zorgen zij dagelijks voor kakelverse scharreleieren. Bens Boerderei brengt de boerderij écht tot leven. Het verhaal achter de Boerderei en het laten zien wat zij doen, dat vindt Hugo belangrijk. Duurzaamheid staat bij deze ondernemers hoog aan de lat. Hiervoor hebben zij de prijs ‘meest omgevingsbewuste legpluimveehouder’ gewonnen, uitgereikt door Ivon Jaspers van ForFarmers. Naast de lekkere eitjes en duurzaamheid investeren zij ook in educatie. Op de boerderij kunnen kinderen leren via kijken, ruiken en proeven. De kinderen leren over het proces van kip tot bord.

Willem Hofmans

Willem is pionier op het gebied van techniek. Op jonge leeftijd al legde hij een systeem aan waarmee zijn gordijnen in de ochtend openden als hij in zijn handen klapten. De handelsgeest zat er al vroeg in. Hij wist perfect uit te stippelen hoe hij zijn HBO-opleiding kon inkorten door tussentijds een overstap te maken naar een andere opleiding. Een vooropgezet plan, waarbij zijn eindstage en scriptie feitelijk al een van zijn eerste opdrachten als ondernemer waren. Willem is tijdens zijn opleiding al gestart als zelfstandig software ontwikkelaar. De machinebouwmarkt was een branche waarin hij veel gevraagd werd. Daar is het beeld ontstaan dat die branche grote sprongen kan maken, wanneer machines connected zijn. Dit, in combinatie met de persoonlijke ambitie om een eigen product te ontwikkelen en te vermarkten, heeft geleid tot de start van IXON. Een innovatief bedrijf dat startte als leverancier van een product (routers ten behoeve van remote access) en inmiddels ook het IoT Cloud platform is voor duizenden machinebouwers. De producten en diensten van IXON worden verkocht in Europa, Amerika en eigenlijk de hele wereld.

Uitreiking ondernemersprijs

Ook dit jaar maakt de organisatie er samen met de genomineerden weer een spraakmakend event van. Op de vierde woensdag van november wordt in de Schouwburg Cuijk bekend gemaakt wie er met die alom bekende prijs vandoor gaat. Daarnaast wordt de prijs voor Opmerkelijk Ondernemerschap uitgereikt. Prik alvast in de agenda woensdag 23 november 2022.

Volg de genomineerden op weg naar de uitreiking van De Ondernemersprijs op social media en via www.deondernemersprijs.nl. Maak er ook kennis met de sponsoren en laat je informeren over (de kaartverkoop voor) de Ondernemersavond.

Tekst: Social Noot, Linda van Dalen