Penningmeester Guus Fonteijn en voorzitter Jenneke van Dongen ondertekenen de statuten, waarmee de Stichting Toegankelijk Land van Cuijk een feit is.

Met de ondertekening van de statuten op 14 juli jl. is de oprichting van de Stichting Toegankelijk Land van Cuijk een feit.

Ruim een jaar geleden zochten de bestuursleden van Gehandicaptenbelang Boxmeer, Platform Gehandicapten Mill, Platform voor mensen met een functiebeperking Grave en Platform Gehandicapten Sint Anthonis elkaar op. De vorming van de gemeente Land van Cuijk grepen zij aan om ideeën uit te wisselen en een vorm van samenwerking te zoeken. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in de oprichting van de nieuwe stichting.

Toegankelijk Land van Cuijk heeft als doelstelling stap voor stap een inclusieve en toegankelijke samenleving te worden waar iedereen kan meedoen, zover hij dat kan en wil. Het bestuur van de stichting wordt gevormd uit een aantal vertegenwoordigers van de voormalige gemeentelijke platforms. De voormalige platforms blijven als werkgroepen actief onder de paraplu van de nieuwe stichting.

De activiteiten van de Stichting Toegankelijk Land van Cuijk zijn heel divers: van scootmobieltochten tot het schouwen van winkels in het kader van toegankelijkheid en van voorlichting over slechthorendheid en slechtziendheid tot het meedenken over de (her)inrichting van straten en gebouwen.

Het voorlopige contactadres van de stichting is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..