Deze zomer hoeven kinderen zich niet te vervelen. Gedurende de gehele zomervakantie kunnen zij samen met hun (groot)ouders bibliotheken van BiblioPlus bezoeken voor de boekenpicknick of de kinderboekenspeurtocht.

Dit kan ook in de bibliotheek aan de Kerkstraat 3 in Mill (in Myllesweerd) en dit kan op elk moment dat de bibliotheek geopend is. 

Picknicken en verhalen beleven

De boekenpicknick is voor kinderen tot en met 6 jaar. In de bibliotheek staat een speciale boeken-picknickmand klaar. Deze is gevuld met een kleedje, natuurlijk prachtige prentenboeken om buiten voor te lezen en ideeën voor een leuk buitenspel. Op een plattegrond staan tips voor plekken rondom de bibliotheek waar ouders, opa’s, oma’s of de oppas kunnen voorlezen aan de kinderen. 

Speuren om de bibliotheek

De kinderboekenspeurtocht is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Tijdens deze tocht lopen zij samen met hun (groot)ouders of ander volwassene een mooie route rondom de bibliotheek en wordt de kinderboekenkennis getest. Met behulp van een speciale online WebApp wordt de route gelopen, gaat dit goed dan poppen er vragen en puzzels op het scherm op. Aan het einde van de zomer wordt er een mooie prijs verloot onder alle topscoorders. 

Meer informatie over deze activiteiten en welke bibliotheken meedoen, is te vinden op www.biblioplus.nl.