BiblioPlus gaat na de zomer aan de slag met nieuwe technologie voor jong en oud. Zelfdenkende machines, slimme software en unieke producten: de hele maand oktober zal in het teken staan van nieuwe technologie en kunstmatige intelligentie. 

Van een expositie over jouw eigen digitale sporen tot workshops over nepnieuws en spoofing, en van kindercolleges over kunstmatige intelligentie tot lezingen over spraaktechnologie. Spreekt Siri straks Brabants?

In april 2022 deed BiblioPlus een behoeftenonderzoek in het Land van Cuijk en Maasduinen. Daaruit bleek dat er veel interesse is voor allerlei soorten nieuwe technologieën, zoals 3D-printen, programmeren maar ook algoritmes en kunstmatige intelligentie. Onder deelnemers werd een gratis cursus 3D-printen verloot. De gelukkige winnaar heeft inmiddels bericht ontvangen. Wil je ook zo’n cursus volgen? Je kunt je vanaf nu aanmelden!

Een behoeftenonderzoek doe je om met de uitslagen ook aan de slag te gaan. Daarom heeft BiblioPlus de maand oktober uitgeroepen tot de maand van de Kunstmatige Intelligentie. Kunstmatige Intelligentie is inmiddels verweven in ons dagelijks leven. Wil je weten hoe? Bekijk dan het aanbod op de agenda van BiblioPlus en meld je aan!

https://biblioplus.op-shop.nl/684/maand-van-de-kunstmatige-intelligentie