Stan Kerkhof, 22 jarige melkveehouder uit Mill, was ook van de partij bij de Vierdaagse. Samen met andere boeren uit het Land van Cuijk deelde hij aan Beerseweg, voor die dag omgebouwd tot Boerenlaan gezonde hapjes uit aan de wandelaars. 

Net zoals voorgaande edities van de Vierdaagse verwenden ook dit jaar de boeren van ZLTO en Land van Cuijk Boert Bewust de wandelaars. Niet als protestactie maar met gezonde hapjes en een rustpunt. 

De Vierdaagse is een eitje; onder dat motto deelden de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, roze gekookte eieren uit aan de wandelaars van de Vierdaagse. 

Gezond boerenverstand

‘Ik sta te springen om binnen enkele jaren thuis verder te gaan als 4e generatie boer. Op dit moment runnen we ons melkveebedrijf het met zijn drieën, mijn vader, moeder en ik, een echt familiebedrijf. De komende jaren zijn belangrijk omdat er steeds meer werk, keuzes en verantwoordelijkheid langzaam op mijn bordje komen. Het mooie aan mijn vak vind ik dat ik aan de ene kant kan ondernemen, zelfstandig keuzes mag maken en proberen het bedrijf als geheel iedere dag steeds een beetje mooier te maken. Maar naast het ondernemen heb ik ook zorg voor het mijn koeien, de grond en het landschap om onze boerderij heen. Deze mix in balans proberen te houden is uitdaging die zolang als ik weet al aan wil gaan. Ik hoop dat er voor mij ook toekomst is in Mill. Het was leuk om een halve dag mee gezond voedsel uit te delen aan de wandelaars. Van Campina zei ik erbij; daar komt mijn melkgeld tenslotte ook vandaan”, zegt Stan Kerkhof. Hij hoopt op genoeg boerenverstand bij politici en beleidsmakers zodat zijn koeien mooi buiten kunnen blijven lopen in het buitengebied van Mill.