Op de foto Paschal Noor (links), de eigenaar van de Land van Cuijk Ballon, en Pierre Bos (rechts), voorzitter van Visit Land van Cuijk. Deze foto is gemaakt in het Aldendrielpark in Mill.

Visit Land van Cuijk blijft nog minstens drie jaar de inzet van de Land van Cuijk Ballon voor de promotie van deze regio financieel ondersteunen.

“Het Land van Cuijk is een van de weinige toeristische regio’s die vanuit de lucht reclame voor zichzelf maakt. Dat maakt de Land van Cuijk Ballon niet alleen tot een zeer gewaardeerd maar ook tot een opvallend, en daardoor onderscheidend, promotiemiddel”, aldus voorzitter Pierre Bos van Visit Land van Cuijk.

De Land van Cuijk Ballon is eigendom van ballonvaarder Paschal Noor uit Grave. Hij maakt jaarlijks vele tientallen vluchten met de opvallende groen-witte ballon. Vaak over het Land van Cuijk, maar regelmatig ook op plekken buiten de gemeente of tijdens internationale ballonfestivals. De Land van Cuijk Ballon kreeg in 2021 landelijke bekendheid door het televisieprogramma Langs de Maas. Paschal Noor vloog toen met presentator Huub Stapel over het UNESCO-gebied De Maasheggen. “In de weken na de uitzending hebben wij uit het hele land aanvragen gekregen van enthousiaste mensen die ook graag een keer met onze ballon over het Land van Cuijk wilden varen”, zegt Noor.

Visit Land van Cuijk en Paschal Noor hebben al sinds 2016 een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is onder meer vastgelegd dat Visit Land van Cuijk jaarlijks een promotiebudget beschikbaar stelt aan Noor. In ruil daarvoor promoot de Land van Cuijk Ballon in zowel binnen- als buitenland de reisbestemming Land van Cuijk.  Visit Land van Cuijk heeft bovendien de mogelijkheid om een aantal keren per jaar gasten uit te nodigen om een ballonvaart te maken. Zo hebben in de afgelopen jaren tal van winnaars van prijsvragen en andere acties een tocht met de Land van Cuijk Ballon mogen maken.