Stichting ‘t Verzetje Wilbertoord is tijdens haar 5 jarig jubileum uitgedaagd om de langste sjaal van Nederland te gaan breien.

Het Nederlands record staat op dit moment op 7,7 km en is neergezet in Bladel. Hier wil ‘t Verzetje natuurlijk overheen.

Op dinsdagavond 4 oktober wordt het officiële startsein gegeven tijdens de informatieavond in gemeenschapshuis De Wilg, aanvang 19:00 uur. Dan wordt informatie gegeven aan welke richtlijnen we moeten voldoen  en kan iedereen wol meenemen en op zijn/haar eigen adres starten met breien. Het  is dus niet de bedoeling dat er wekelijks in de Wilg gebreid wordt.

Er hebben zich al verschillende breiers opgegeven maar voor 8 kilometer sjaal kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. 

Wil jij nog mee gaan breien? Geef je dan op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-30530103 en kom op dinsdag 4 oktober naar de Wilg. Daar ontvang je dan uitleg, wol en breinaalden wanneer je deze zelf niet hebt. 

Tot ziens op dinsdag 4 oktober 2022

Stichting ‘t Verzetje Wilbertoord

Richtlijnen sjaal en het breien daarvan:

  • De sjaal moet 30 cm breed zijn.
  • Lengte naar eigen invulling, het liefst niet langer dan 2 m. Meerdere korte stukken mag    ook.
  • De kleur van jouw gebreide stuk sjaal maakt niet uit. Alle kleuren en soorten wol kunnen gebruikt worden.
  • Stukken sjaal mogen niet in de winkel gekocht worden. Ook mogen er geen ‘oude’ sjaals gebruikt worden.
  • Iedereen mag mee breien. Opa’s, oma’s, ouders, kinderen, ooms, tantes, echt iedereen.
  • Breng je zelfgebreide (stukje) sjaal naar de Wilg op een dinsdagochtend. We zorgen dan dat het bij de brei-coordinator terecht komt.
  • In principe gaat iedereen thuis breien, maar misschien ontstaat er spontaan wel een avond en locatie waar met meerdere personen wordt gebreid.