Afgelopen zaterdag (24 september) hielden Zorgboerderij de Horst en Millsveld een open dag. Honderden belangstellingen kwamen een kijkje nemen op het prachtige terrein en in de gebouwen van Zorgboerderij de Horst en Millsveld. 

Zorgboerderij de Horst biedt al sinds 2006 dagbesteding voor mensen met dementie, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en psychische problemen. De Horst is gelegen op een prachtig terrein, tussen het groen, landerijen, tuinen en veel dieren. Met een professioneel team zorgen zij ervoor dat mensen weer actief worden, structuur krijgen, sociale contacten onderhouden, in beweging komen en geactiveerd worden, zoveel mogelijk in de buitenlucht. Daarnaast worden mantelzorgers ontlast. Dit alles zorgt ervoor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. 

In 2021 is ook Millsveld geopend. Dit is een werkplaats voor mensen met dementie en NAH die tussen de 30 en 67 jaar oud zijn. Mensen die helaas niet meer kunnen werken door de ziekte maar nog veel te fit zijn om thuis te zitten. Op Millsveld kunnen deze mensen weer echte werkzaamheden en activiteiten uitvoeren op hun eigen niveau en tempo. De diagnose, met de beperkingen is hier niet belangrijk. Er wordt juist gekeken naar wat nog wél kan. Mensen worden in hun kracht gezet, uitgedaagd en gemotiveerd. Zo hervinden zij het vertrouwen in zichzelf, voelen ze zich nuttig en krijgen ze weer een volwaardige plek in de maatschappij. Millsveld is geen standaard dagbesteding maar een échte werkplaats, modern en helemaal ingericht voor deze jonge doelgroep. 

TV Uitzending Pointer

Op zondag 2 oktober is de Horst te zien in de TV Uitzending van Pointer van de KRO-NCRV om 22.10 op Nederland 2. 

In deze uitzending staat het langer thuis wonen met dementie centraal. Het aantal mensen met dementie neemt toe, maar nieuwe verpleeghuisplekken komen er niet bij. Er wordt ingezet op zorg aan huis maar deze zorg is niet altijd beschikbaar. In deze uitzending wordt een cliënt van de Horst thuis en op de Horst gefilmd. Daarnaast wordt Jelle Albers (eigenaar van de Horst en Millsveld) geïnterviewd over de problemen die thuis kunnen ontstaan met het langer thuis wonen. 

Pointer, zondag 2 oktober Nederland 2, 22.10

Meer informatie over de Horst of Millsveld? Neem een kijkje op onze websites: 

www.millsveld.nl
www.zorgboerderijdehorst.nl