Wanneer je kinderen hebt zul je ongetwijfeld weten hoe lastig het is om ze in deze tijd vol digitale gadgets aan het lezen te krijgen (en te houden). Enerzijds omdat er veel afleiding is, maar anderzijds omdat het uitdagend kan zijn om leuke kinderboeken uit te zoeken die aansluiten op de leeftijd en interesses van je kind.

Dave Vlaar uit Mill, initiatiefnemer achter het bedrijf Boekskes, neemt dit probleem uit handen door kinderboekenabonnementen te verkopen. Met meer dan 2.500 tevreden klanten kunnen we gerust stellen dat Boekskes inmiddels een grote naam is en deze hulpvraag goed beantwoord. Dit succes heeft Boekskes te danken aan de gevarieerde boekenpakketten, maar ook aan haar geweldige klantenservice die te allen tijde graag meedenkt voor oplossingen op maat.

Voorgelezen worden of zelf lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Wanneer een kind van jongs af aan leest zal hij of zijn later namelijk beter zijn in taal en sociale vaardigheden. Wist je dat je hier niet vroeg genoeg mee kunt beginnen? Ook aan baby’s en peuters voorlezen is van grote meerwaarde. De woordenschat en taal in kinderboeken is namelijk iets anders dan de taal die ze in het dagelijkse leven horen. Zo ontwikkelen baby’s en peuters die door hun ouders worden voorgelezen een voorsprong op gebied van taalontwikkeling. Ook leren ze beter luisteren en trainen ze hun concentratievermogen, iets dat zeker van pas zal komen wanneer ze straks naar school gaan. Daarnaast is het natuurlijk erg gezellig om met het voorlezen samen herinneringen te maken!

Kan je kind al zelf lezen? In dat geval zal regelmatig lezen bijdragen aan de creativiteit van je kind, evenals de ontwikkeling van zijn of haar woordenschat en het probleemoplossende vermogen. Wat daarnaast het mooie is aan Boekskes is dat er elke maand een boekenpakket op de mat valt, waaronder de zomermaanden waarin kinderen vaak minder lezen. 

Met name in de vakantie lezen kinderen soms weken niet, wat zonde is! Verschillende studies tonen aan dat wanneer je kinderen niet lezen tijdens de zomervakantie zij zo’n zes weken achterstand oplopen en een AVI-niveau kunnen zakken (de AVI is een maatstaf voor de leesvaardigheid van kinderen, gekoppeld aan de meetniveaus van de CITO). Deze achterstand moet natuurlijk weer ingehaald worden wanneer de scholen weer beginnen, wat een hele uitdaging is omdat het leesniveau dan ook nog een stapje hoger zal zijn dan vóór de vakantie. Het kinderboekenpakket van Boekskes kan gelukkig helpen het niveau ook in de vakantie op peil te houden met leuke boeken die inspelen op de belevingswereld van je kind.

Het is de missie van Boekskes om zoveel mogelijk kinderen met regelmaat het plezier van kinderboeken te laten ervaren. Met hun team van ouders en experts stellen ze daarom elke maand met veel liefde kinderboekenpakketten bestaand uit vier boeken samen waarbij gekeken wordt naar de leeftijd van het kind en of het voor een jongen of meisje is. Ook ligt de winkelwaarde van het pakket altijd hoger dan de prijs van het pakket om lezen (of voorgelezen worden) voor ieder kind toegankelijk te houden.