Je kent het vast wel. Je bent op zoek naar een nieuw paar schoenen, maar hebt geen idee of je de schoenen eigenlijk wel voor de beste prijs koopt. Je hebt tenslotte niet de tijd om alle webshops één voor één langs te gaan om de prijzen te checken.

Hier biedt Schoenen.nl, de website van Langenboomse ondernemer Bo Pennings de oplossing. Op deze website kun je namelijk het aanbod van vele verschillende webshops in één overzicht zien, waarbij je vervolgens eenvoudig kunt kiezen bij welke webshop je je schoenen bestelt. Zo wordt het natuurlijk stukken makkelijker om een nieuw paar schoenen te scoren voor een prikkie. 

Hoe werkt het vergelijken op Schoenen.nl? Net als hoe je op webshops voor schoenen en kleding gewend bent kies je eerst voor een hoofdcategorie; in dit geval damesschoenen, herenschoenen, kinderschoenen of sportschoenen. Daarna kun je via de subcategorieën precies bij het soort schoenen uitkomen dat je zoekt, bijvoorbeeld sneakers of laarzen. Selecteer een merk, kleur, maar of prijsklasse en bekijk welke schoenen er allemaal online aangeboden worden, voor welke prijs en bij welke webshop. Op Schoenen.nl kun je terecht voor allerlei soorten schoenen en merken:

  • Bekende merken als Veja Sneakers, Karhu sneakers en Sacha;
  • Sportieve merken als Nike, Adidas, Puma, New Balance en Fila;
  • Chique merken als Balenciaga, Prada, Gucci of Van Bommel;
  • Hippe merken als DSquared2, Converse en Vans;
  • Tijdloze klassiekers als Mephisto, Geox en Dr. Martens;

Naast zoeken op merk kun je zoals gezegd ook zoeken op soort schoen. Je kunt bijvoorbeeld kijken bij sneakers, sandalen, slippers, pumps, enkellaarsjes of wandelschoenen (om maar een paar van de categorieën te noemen). Daarnaast is er ook een blogsectie waar je inspiratie en informatie kunt vinden over alles wat met schoenen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan welke schoenen je draagt naar een sollicitatiegesprek, waar je op moet letten wanneer je voetbalschoenen koopt of welke outfits je kunt dragen bij espadrilles. Dit betekent dat je op Schoenen.nl niet alleen aan het juiste adres bent om schoenen te kopen, maar ook om te lezen hoe je elk type schoen het beste kunt dragen.

De behoefte aan kwalitatieve vergelijkingssites is groot en Start Small speelt hier met Schoenen.nl effectief op in. Het heeft dan ook niet lang geduurd voordat er op taart getrakteerd kon worden om 10.000 bezoekers per dag te vieren. 

Schoenen.nl valt onder Start Small, een onderdeel van Adventure Media Group gevestigd in Cuijk. Het portfolio van Adventure Media Group omvat onder andere vergelijkingswebsites in vele branches, waaronder zoals gezegd schoenen, maar bijvoorbeeld ook kleding, sanitair en meubels. Daarnaast verzorgt Adventure Media Group honderden blogs en ben je er aan het juiste adres wanneer je online beter gevonden wilt worden, een compleet nieuwe website wilt laten te bouwen of om een webapplicatie te laten realiseren die de interne processen van je bedrijf moet optimaliseren.