Digitale vaardigheden zijn in onze maatschappij tegenwoordig noodzakelijk. Het Hobby Centrum Mill en de Bibliotheek Mill vinden het belangrijk om mensen daarin te gaan ondersteunen.

Dit is mogelijk bij het Hobby Centrum-Mill - Hoogstraat 17 in Mill. De eerste cursisten zijn al begonnen. Een cursus duurt gemiddeld slechts 6-8 bijeenkomsten.

Onder persoonlijke begeleiding van Ilona Klotz en Arie Derks organiseren de Bibliotheek en het Hobby Centrum-Mill iedere vrijdag (9.30-11.30 uur) de computercursus ‘Klik & Tik’. Het is een unieke samenwerking: De bibliotheek zorgt voor o.a. werkboeken / licenties - en het Hobby Centrum voor deskundige begeleiding en een computerruimte.

Wil je graag meer met de computer/laptop doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is ‘Klik & Tik, de basis’ iets voor jou. Je krijgt het werkboek Oefenen N.l. een bijzonder goed boek, waarin vragen en antwoorden bijeen komen. Je gaat onder leiding van Ilona op de computer oefenen. Dit alles gebeurt in een ontspannen sfeer zoals iedereen weet die bij het Hobby Centrum actief is. 

Door dit programma leer je beter gebruik te maken van de mogelijkheden om t.z.t. het internet te kunnen begrijpen en te volgen. Je leert o.a. omgang met Facebook - twitter - email verkeer - hoe omgaan met wachtwoorden , documenten maken enz. enz. 

Het programma Klik en Tik wordt in de regio door de Bibliotheek al langer op diverse plaatsen met groot succes verzorgd. Dit gebeurt nu ook in Mill door het Hobby Centrum in haar computer lokaal. Het doorlopen van een (deel)cursus duurt, afhankelijk van je eigen snelheid , gemiddeld 6 tot 8 bijeenkomsten. Je kunt daarna weer een keuze maken uit diverse andere modules. Er is sprake van een instap systeem, bij 6 deelnemers is de groep vol. Bij een groter aantal geïnteresseerden hanteren we een wachtlijst. Kosten voor leden van Bibliotheek -leden zijn € 25,-, voor niet-leden € 35,-.

Deelnemer worden van het Hobby Centrum-Mill is niet nodig. Ook is er geen leeftijdsbeperking. Opgaven is mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..