Inwoners van gemeente Land van Cuijk kunnen 4 zaterdagen op een rij, startend op 15 oktober 2022, gratis compost ophalen op alle mini-milieustraten. Maar ook, zoals je gewend bent, bij de milieu- en groenstraat in Haps.

Het ophalen van compost is enkel voor particulieren en max 1 m3 per keer. Wil je compost ophalen zorg dan zelf voor verpakkingsmateriaal, een schep en vervoer.  

Compostdagen

  • 15 oktober 2022 
  • 22 oktober 2022
  • 29 oktober 2022
  • 5 november 2022

Openingstijden mini-milieustraten zaterdag van 09.00 uur - 13.00 uur.
Openingstijden milieu- en groenstraat Haps zaterdag van 09.00 uur - 15.00 uur. 

Waar is compost goed voor?

Compost wordt ook wel het zwarte goud genoemd omdat het zo goed is voor je tuin. Het houdt vocht vast, is een natuurlijke bodemverbeteraar en stimuleert de groei van planten op een milieuvriendelijke manier. Door compost te gebruiken in je tuin vergroot je de CO2 opslag in de grond en niet in de atmosfeer. Compost wordt gemaakt van ingezameld groente-, fruit-, tuinafval. Het op de juiste manier scheiden van afval is daarom heel erg belangrijk. 

Thuis composteren

Je kan ook zelf composteren. Dit kan doormiddel van een compostvat in de tuin of je maakt een composthoop. Maar ook zonder tuin of veel ruimte kun je composteren doormiddel van een wormenhotel (vermicompost). Zo houd je de kringloop nog kleiner en lokaler!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het scheiden van afval op www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalinzameling of kijk in de AfvalApp. De AfvalApp is sowieso heel handig. Naast dat je meteen kan zien wat waar en wanneer wordt opgehaald, krijg je ook alle relevante wijzigingen door via een pushbericht. Het downloaden van de de AfvalApp kan via de Playstore of via de Appstore.