Staatsbosbeheer biedt agrariërs de kans om met ingang van 1 januari 2023 een stuk grond te pachten voor duurzame ingebruikname. Het gaat om 2 kavels in de omgeving Mill en Langenboom, één van 8,4 hectare en één van 18,5 hectare groot.

Pachters met oog voor natuurkwaliteit, ook op hun eigen grond, hebben de voorkeur. De toekomstige samenwerking is gebaseerd op wederzijds belang waarbij grondgebruik en zorg voor de natuur hand in hand gaan. Het gaat daarbij om geliberaliseerde pacht voor een periode van een jaar, die stilzwijgend verlengd kan worden tot een periode van maximaal 6 jaar.

Vanaf 17 oktober 2022 stelt Staatsbosbeheer pachters met belangstelling, kennis en inzicht in duurzaam beheer in de gelegenheid een plan in te dienen hoe zij zo natuurlijk mogelijk het terrein willen beheren. Geïnteresseerden  kunnen vanaf dan informatie inwinnen en hun belangstelling kenbaar maken bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na aanmelding krijgt men een inschrijvingsleidraad toegestuurd met nadere informatie. Vragen en opmerkingen kunnen doorlopend gesteld worden maar uiterlijk tot 31 oktober 2022. Alle vragen zullen geanonimiseerd en aan alle partijen in een keer beantwoord worden.

De uiterste inschrijfdatum is 13 november. Na deze datum is het niet meer mogelijk in te schrijven. U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving binnen 5 werkdagen nadat u uw inschrijving heeft ingediend.

De bekendmaking van het resultaat van de inschrijving vindt plaats op 28 november 2022.

Alle inschrijvingen zullen vertrouwelijk worden behandeld.