Stichting ‘t Verzetje Wilbertoord is tijdens haar 5 jarig jubileum uitgedaagd om de langste sjaal van Nederland te gaan breien. Het Nederlands record staat op dit moment op 7,7 km en is neergezet in het Brabantse Bladel. Hier wil ‘t Verzetje natuurlijk overheen.

Dinsdagavond 4 oktober was voor ’t Verzetje in Wilbertoord een drukke dag. In de ochtend kwamen zo’n 25 mensen bij ’t Verzetje bij elkaar om samen spellen te doen en daarna de overheerlijke pompoensoep te eten. Dit alles stond in het teken van de week van de eenzaamheid en was mogelijk gemaakt door de samenwerkende instanties: Mooiland – Sociom en de Gemeente Land van Cuijk. Alle aanwezigen hebben hier enorm van genoten; onze dank aan bovengenoemde partijen.

De avonduren waren door ’t Verzetje ingepland om het officiële startsein te geven voor het breien van de “langste sjaal van Nederland”. Dit gebeurde tijdens de informatieavond waarvoor in totaal 21 personen naar gemeenschapshuis De Wilg waren gekomen. 

Voorzitter Tiny van Lith legde uit dat deze recordpoging NIET in het Guinness Book of Records komt omdat iedere recordpoging door een Certificerende Organisatie moet worden goedgekeurd en geregistreerd in haar Register. De kosten hiervoor zijn € 1.250,00. Dit bedrag vindt ‘t Verzetje te hoog en sponsors vinden in deze moeilijke tijd valt niet mee. Ook het record van 7,7 km in Bladel is niet geregistreerd. Wat ’t Verzetje gaat doen is het record van Bladel proberen te verbeteren, dat is dan voor de eer en voor de fun en het wordt geen officieel record wat in de boeken genoteerd wordt. Mochten er zich sponsors aanmelden of ’t Verzetje vindt nog een sponsorpotje dan kan er alsnog aangemeld worden voor het Guinness Book of Records.

Maaike Chavanu van LZC Langenboom gaf aan de aanwezige breisters goede uitleg hoe de sjaal gebreid kan worden (30 cm breed en 2 meter lang), maar ook hoe deze niet gebreid moet worden. Enkele dames hadden hun reeds gebreide stukken sjaal bij zich om te tonen aan de overige breisters. De aanwezige breisters komen uit Wilbertoord, Mill, Sint Hubert, Langenboom, Zeeland en Linden. Zij mochten wol en breinaalden meenemen en gaan nu thuis aan de slag om de “langste sjaal van Nederland” vorm te geven. Medio maart 2023 worden de dames weer uitgenodigd en bekijkt ’t Verzetje hoe ver we zijn en misschien kan er dan toegewerkt gaan worden naar een einddatum. Vooralsnog kan ’t Verzetje zeggen dat dit record startte met een gezellige avond met een ongedwongen sfeer.

Wil jij nog mee gaan breien? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stichting ‘t Verzetje Wilbertoord