Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Als ik 's ochtends vroeg rond de Kuilen loop weet ik dat de kans groot is dat ik Jo Willems tegenkom. Zo ook deze mooie dinsdagmorgen. Er hangen fraaie nevels over de Kuilen die mooi beschenen worden door de eerste zonnestralen. "Ik ben hier vrijwel elke ochtend vanaf een half uur voor zonsopkomst, want dan zijn de kleuren vaak het mooiste" zegt Jo. "Midden in de zomer zit ik dan om 6 uur alweer thuis aan de koffie", lacht hij. Jo maakt tijdens zijn wandelingen veel foto's van de Kuilen. Liefhebbers kunnen die beelden dagelijks bewonderen op Jo z'n Facebook en Instagram pagina's.

Jo is geboren in Langenboom maar woont al lang in Mill. Als kunstschilder maakt hij bijzondere surrealistische schilderijen, waarvan er een aantal permanent geëxposeerd worden bij NICI koffie & automaten aan de Wanroijseweg in Mill. Ook gebrandschilderd glas is een specialiteit van Jo. Op zijn visitekaartje staat dan ook: atelier voor surrealisme, gebrandschilderd glas en een prettig gesprek.

Na dat prettige gesprek gaan we allebei weer op pad om deze prachtige ochtend te fotograferen.

Rens Hubers