Dat was de hartenkreet van onze eerste themalunch. Het was een bijzonder interessante maandagochtend in d’n Inloop voor de 20 aanwezigen.

Aan de hand van een informatieve presentatie gingen Trudy Peters en René Schipperheijn van de werkgroep dementievriendelijke gemeenschap met de gasten in gesprek. Er werden veel kennis en ervaringen gedeeld, met de bedoeling om elkaar meer handvatten te geven goed om te gaan met mensen met de ziekte dementie en deze uit de taboesfeer te halen. De flyer ‘Dementie verdient aandacht’ die nu bij bakkerij Verkerk ligt (om mee te nemen) gaat daar ook zeker bij helpen.
Het gesprek werd afgesloten met een eenvoudige maar heerlijke en gezellig lunch. Dat smaakt naar meer! Aangemoedigd door deze zeer geslaagde eerste themalunch gaat LZC om de 2 a 3 maanden een themalunch organiseren. 

De Seizoensmaaltijden gaan weer van start

Ook om alvast in uw agenda te zetten: Op 17 november kunt u weer aanschuiven bij de seizoensmaaltijd van LZC. In de Wis in zaal Rogge A staan de tafels om 16.00 uur gezellig gedekt voor een driegangenmaaltijd. De maaltijd zal verzorgt worden door Catering vanIvan (Keijzers) en weer opgediend door onze eigen gastvrouwen. De maaltijd is na d'n Inloop van 16.00 tot 19.00 uur. U moet zich wel vooraf aanmelden en tegelijk  betalen. De kosten voor de driegangenmaaltijd bedraagt voor LZC-leden € 11,50 en voor niet-leden € 13,50 inclusief een consumptie. Aanmelden kan elke donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur in d'n Inloop, tot en met 10 november.

Trainer actief wandelen 80

In de afgelopen jaren was Tini van Tienen iedere dinsdagochtend, in weer en wind, voor een kleine 3.000 enthousiaste wandelaars trainer en groot stimulerend voorbeeld van een sportieve leefstijl. Dat hebben we gevierd met koffie en vlaai in strandbar Goeiedag en met een prachtige zeer welverdiende bos bloemen voor de jarige onvermoeibare Tini.

Samen Soepen

En ook in Langenboom werd er, in het kader van ‘de week van ontmoeting’, gezellig samen gesoept. 35 gasten genoten in d’n Inloop van de Wis van heerlijke soep met stok- en worstenbrood en van elkaars gezelschap.