Al meer dan 15 jaar organiseert het Hobby Centrum Mill, haast maandelijks een excursie. Alleen in de corona periode iets minder.

Vele bedrijven uit de land -tuinbouw, industrie ,natuur/bos gebieden afval/water zuivering , musea , particuliere tuinen zijn bezocht. Hier is altijd veel belangstelling voor. Afgelopen week werd het Millse bedrijf Mill Panel bezocht.

Wat-wie is Mill Panel?

Van oorsprong gaat men terug naar 1908. In dat jaar werd Van Hout opgericht, het bedrijf dat zou uitgroeien tot een wereldwijd bekende leverancier op het gebied van snij- en schilfineer. Hieruit is in 1971 een panelenafdeling opgericht die 30 jaar later, in 2001, als zelfstandige onderneming verder is gegaan als Mill Panel B.V. met inmiddels 75 medewerkers . Wat maken die? Deuren ? De basis hiervan is AluPlex een plaatmateriaal opgebouwd uit schil- en snij fineren met een dam premmende aluminium laag aan binnen- en buitenzijde van het deurpaneel. Met AluPlex als basis, produceren ze een brede range aan deurpanelen, maar het plaatmateriaal is ook heel goed bruikbaar voor andere toepassingen. Naast haar eigen AluPlex verwerken ze ook materialen zoals hoogwaardig XPS-isolatieschuim, aluminium en kurk in haar producten. Door de veelheid aan mogelijkheden spelen ze een grote rol in de nieuwe technologische ontwikkelingen in de wereld van isolerende (deur)panelen.

Vele deelnemers waren die middag verbaast over dit bijzondere bedrijf dat in Mill te vinden is. Zie de foto, niet alle aanwezigen staan op deze foto.Hobby Excursie van het H.C.-Mill is gratis voor de deelnemers . Gasten ( aanmelden bij Henk Gest - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Marius Willems - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) betalen € 80,-- per jaar