Dagbeleving De Heihoeve is een rustgevende en fijne plek aan de rand van de Odiliapeelse bossen waar mensen met dementie van een unieke dagbeleving kunnen genieten.

Alles draait om het ervaren van zoveel mogelijk geluksmomentjes. Doordat ons familiebedrijf een kleinschalige dagbeleving is, is er tijd voor persoonlijke zorg en aandacht. Met een gepassioneerd en creatief team maken we van elke dag, een dag vol geluksmomentjes. 

Als eerste luisteren we naar de behoeften van onze gasten. We stimuleren onze gasten om in beweging te blijven. Zo is het mogelijk om een wandeling te maken op het naastgelegen rolstoelpad in het bos, er op uit te gaan met de duofiets, te jeu de boulen, te biljarten en te sjoelen. Andere activiteiten die we met onze gasten ondernemen zijn knutselen, muziek maken, samen koken, de kippen voeren, geheugentraining en herinneringen ophalen van vroeger. Daarnaast zorgen we er altijd voor dat er voldoende rust momenten ingepland worden.

Dementie is een verschrikkelijke ziekte. Niet alleen voor de persoon met de ziekte zelf, maar ook zeker voor de mantelzorger, geliefden en omgeving. Een ziekte die heel veel impact heeft en nog niet genezen kan worden. Maar dementie is ook een ziekte die niet perse hoeft te betekenen dat het leven compleet voorbij is. Met de juiste zorg en aandacht zijn er nog vele, mooie momenten te beleven.

De Heihoeve is een echt familiebedrijf, ontstaan vanuit een passie en droom. Gerrie heeft een groot zorghart en veel ervaring in de zorg. Wim bouwde een prachtige authentieke Vlaamse schuur en heeft de mooie bouwplannen bedacht om het plaatje compleet te maken. Zoon Luuk werd enthousiast om de Heihoeve om te toveren tot een dagbeleving en heeft als droom om ook in de toekomst de Heihoeve voort te zetten. Samen hebben ze de droom om zoveel mogelijk geluksmomenten te creëren voor mensen met dementie. Ook hond Toon is een belangrijk onderdeel van het team, hij voelt perfect aan wanneer het tijd is om even te knuffelen met iemand en wat troost te bieden.

Onze openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 10.30 uur tot 18.30 uur. Neem vooral een kijkje op onze website www.deheihoeve.nl of neem contact op door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..