Door allerlei omstandigheden (o.a. verplichte verduurzaming}, die te hoge kosten met zich mee zouden brengen, verlaat WSV AMICITIA uit Mill op verzoek van de gemeente Land van Cuijk op 1 februari 2023 de locatie aan de Sportweg.

Dat is dan het einde van een jarenlange huisvesting in het clubgebouw “OP GOEDE VOET” van de wandelvereniging Amicitia.

Door de K.A.J. (kajotters) werd in 1956 het gebouw gerealiseerd. Het werd zelfs de startplaats voor de allereerste alom bekende MILLSE MARS. Onder de oud-inwoners van Mill was het gebouw ook wel bekend als de kajotterskeet. Ook andere verenigingen hebben gebruik gemaakt van het gebouw, bijv. V.V. Juliana als tijdelijke kleedruimte. In de latere jaren werd de inmiddels afgebroken Concertzaal als startlocatie gebruikt.

In het jaar 1959 zag W.S..V Amicitia het daglicht en werd in de daarop volgende jaren de organisator van de MILLSE MARS. Bij de 25e editie keerde Amicitia terug op de plek van het allereerste uur de zgn. kajotterskeet, tot op heden ons clubhuis “OP GOEDE VOET”.

Op zoek naar een volwaardig onderkomen werd daar in 1977 de eerste renovatie gerealiseerd, gevolgd door een tweede eind 1990. Na die eerste renovatie kreeg de kajotterskeet in het teken van de wandelsport een toepasselijke naam, nl. ” OP GOEDE VOET“

Vanaf 1977 hebben o.a. vele scholen en ook scoutinggroepen gebruik gemaakt van deze accommodatie, en natuurlijk niet te vergeten de vele duizenden wandelaars, die deel namen aan de door Amicitia georganiseerde MILLSE MARS c.q. WINTERSERIE WANDELINGEN en de laatste jaren ook de AVOND VIERDAAGSE.

Op 18 december 2022 zal het de laatste keer zijn, dat we ons clubgebouw, als startpunt van een wandeling zullen gebruiken. Natuurlijk gaan we ons clubgebouw in de toekomst missen, maar onze wandelingen gaan door. Wij verplaatsen onze startlocatie naar de kern van ons mooie dorp Mill. 

Zie daarvoor onze website www.wsvamicitia.nl.