Ieder uur een ander vak, met een andere docent in een ander lokaal. Dat was even wennen voor de groep 8’ers die deze week het Merletcollege bezochten in Cuijk, Grave en Mill.

De school organiseerde lesdagen waarop groep 8 kennismaakte met de brugklas. Dit leverde veel bijzondere momenten op: Pizza bakken om 10 uur ‘s ochtends, Engels praten in de klas en op een eenwieler door de gymzaal.

Om leerlingen uit groep 8 een duidelijk beeld te geven van het Merletcollege opende de school voor deze kinderen haar deuren in Cuijk, Grave en Mill. De schoolkeuze die te wachten staat in het laatste jaar van de basisschool kan soms heel lastig zijn. Vragen als: ‘Hoe zijn de docenten daar?’ of ‘Wat voor lessen ga ik krijgen?’ kunnen makkelijk beantwoord worden. Maar ook dit jaar hebben de leerlingen tijdens de lesdag het antwoord op deze vragen kunnen ERVAREN. 

Enthousiasme

Leerlingen volgden vier korte lessen en ontdekten hoe een echte dag op de middelbare school eruitziet Het is altijd weer een feest om de nieuwkomers in de school te zien rondlopen, sommigen nog onwennig, anderen met meer bravoure, “want mijn broer zit hier ook al op school”.  Voor de docenten is het ook een feest om lesjes te geven aan de leerlingen van groep 8. Zeer leergierig, nieuwsgierig en altijd met de vinger omhoog.

De lesdagen van het Elzendaalcollege en Metameer staan de komende weken op de planning. Op 3voscholen.nl vind je een compleet overzicht van voorlichtingsactiviteiten van de middelbare scholen in Land van Cuijk & Maasduinen. Groep 8, er is altijd een school die bij je past!