In de 4 dorpen van de voormalige gemeente Mill & St. Hubert; St. Hubert, Wilbertoord, Langenboom en Mill plaatst een groep enthousiaste vrijwilligers voor het 3e jaar op rij een zogeheten wensboom. 

In 2020 gestart vanuit Ontdek Mill, destijds uitgevoerd met de typerende houten stamschijfjes. Vorig jaar helaas enigszins sober uitgevoerd i.v.m. corona maatregelen en het geannuleerde winterfestijn.

Dit jaar slaan de vrijwilligers van 4wensbomen uit de 4 buurdorpen echter wederom de handen ineen om ook in dit jaar inwoners 4 mooi versierde wensbomen aan te bieden.

Belangrijke data

Op vrijdag 9 december overdag worden de kerstbomen van formaat weer met groot materieel vakkundig geplaatst en vervolgens door de kerstwerkgroepen versierd. 

Op zaterdagavond 10 december worden de lichtjes van de 4 wensbomen omstreeks 19 uur symbolisch gelijktijdig ontstoken.

Wensboom Mill

“Dat we ook in dit voor vele inwoners uitdagend jaar toch voor de 3e keer op rij 4 Wensbomen kunnen realiseren, door met vele vrijwilligers uit de 4 buurdorpen de handen ineen te slaan, is iets waar we samen trots op mogen zijn.” (Marius van Kuppeveld & Jim Broeren)

OCM organiseert dit jaar vanaf 10 december een Kerststallenroute langs diverse mooi versierde winkeletalages en versieringen over de mooi verlichte straten van Mill. Begin en eindpunt is de kerk.

Je kunt dan een bezoekje brengen aan de buitenkerststal en de Wensboom om een wens in te hangen. Kijk voor meer informatie op www.ocmill.nl.

In Mill is diezelfde avond 10 december, hoe toepasselijk, in Myllesweerd een Winterconcert, georganiseerd door Harmonie St. Willibrord en met medewerking van o.a. Amicitia Langenboom en Ons genoegen uit Sint Hubert. Na afloop is er gelegenheid de verlichtte Wensboom bij de kerk te bezoeken.

Voor meer informatie vanuit het kerkbestuur, bijvoorbeeld over de kerstvieringen van dit jaar, kijk je op www.parochiedegoedeherder-mill.nl.

Wensboom Langenboom

“In Langenboom komt dit jaar ook weer een mooie wensboom en wel één van eigen bodem. Dit jaar wordt de kerstboom gesponsord door Conny en Marie Jose Verberk, waar wij natuurlijk heel blij mee zijn!” (Gerdy Nooijen)

Deze prachtige boom zal ook dit jaar weer mooi worden aangekleed met lampjes en versieringen. 

Op 17 december is deze boom dan het middelpunt van onze Kerstmarkt! Iedereen is van harte welkom om dan van 15.30 tot 18.30 de kerstmarkt te bezoeken. Er staan kraampjes met lekkere dingen voor de inwendige mens en natuurlijk bieden onze dorpsgenoten ook allerlei mooie dingen te koop aan. Kijk op onze Facebook pagina Kerstmarkt Langenboom voor meer informatie.

Wees welkom!

Wensboom Wilbertoord

“We kijken er weer naar uit om de lichten te ontsteken. van een mooie wensboom. 

Ook dit jaar hopen wij dat dit een plek is om samen te komen, om gedachten en creatieve knutsels een plek te geven” (Marco Teunissen)

Samen met verschillende vrijwilligers zal ook dit jaar de wensboom in Wilbertoord weer een mooie plek op het Sint Josephplein krijgen, samen met een levensgrote kerststal op de kiosk. 

Wensboom Sint Hubert

“Vele vrijwilligers uit meerdere dorpen helpen bij het plaatsen van de bomen en ook grote dank aan de lokale ondernemers die ons daarbij helpen.” (Han Lavrijssen)

In Sint Hubert zal ook dit jaar de Wensboom weer op het Pastor Bogersplein verschijnen. 

Samen met de vrijwilligers van de Zorgschakel zal de boom aangekleed worden.

Vanaf 10 december zal de metershoge boom weer het middelpunt zijn van de kerstsfeer in Sint Hubert. Naast de grote kerstboom op het plein zullen ook de kerstbomen (met dank aan Dorpsraad en Ondernemersvereniging) bij de entree's van het dorp de kerstsfeer compleet maken. Als kers op de taart verzorgd gezelligheidskoor Vals plat het kerstconcert op 18 December (14:30) in onze mooie kerk in Sint Hubert. 

De bedoeling van 4Wensbomen 

De 4 wensbomen plaatsen we om ook dit jaar aandacht voor elkaar te hebben en voor wat extra verlichting in een voor vele inwoners pittig en uitdagend jaar. Inwoners worden net als vorig jaar van harte uitgenodigd om op geheel eigen wijze wensen voor gezondheid of geluk, of kleine praktische wensen om hulp in de 4 wensbomen te hangen en te komen bekijken.

4wensbomen Online

Via de Social Media kanalen kan je de 4wensbomen op de voet volgen. Op Facebook en Instagram 4Wensbomen plaatsen we filmpjes en foto’s ter inspiratie en praktische informatie over activiteiten. 

4wensbomen wandelroute 

Net als voorgaande jaren is de 4wensbomen wandelroute (gemaakt door W.S.V. Amicitia) een mooie route die je in 1 of in meerdere keren brengt langs de 4 wensbomen. De wandeling kan je doen wanneer het jou uitkomt, tussen 10 december en 6 januari 2023. Dit is de periode dat de 4 wensbomen te bewonderen zijn. 

3FM Serious Request 

Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar mogelijkheid om een donatie te doen voor 3FM Serious Request. Dit jaar start 4wensbomen een vrijblijvende actie voor “Het vergeten kind” , het goede doel van dit jaar. Meer info: www.npo3fm.nl.