De meeste behandelingen fysiotherapie worden vergoed vanuit het aanvullende pakket. Hiervoor hoeft u geen eigen risico te betalen.

Bent u aanvullend verzekerd dan declareren wij alle behandelingen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. LET OP!! Dit geldt bij Fysiotherapie Mill voor alle verzekeringen behalve “Zorg en Zekerheid” en “Eno”.
Fysiotherapie Mill heeft besloten met deze verzekeraars geen contract te tekenen, omdat wij vinden dat hun contract voorstel onvoldoende recht doet aan de kwaliteit van zorg die wij leveren.
Dit betekent dat wanneer u bij deze verzekeraars een verzekering hebt, u de rekening zelf moet betalen en indienen bij uw verzekeraar. Houd er rekening mee, dat zij niet het volledige bedrag zullen betalen. Als u niet aanvullend verzekerd bent krijgt u geen vergoeding voor fysiotherapie en moet u de behandelingen zelf betalen.

Uitzondering: Bepaalde aandoeningen komen voor op een lijst die door de overheid is samengesteld. B.v. na een operatie of bij sommige ernstige aandoeningen.
Vanaf de 21e behandeling zullen de kosten bij deze aandoeningen worden vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen voor deze aandoeningen komen voor rekening van de aanvullende verzekering of van de patiënt zelf.
Bij artrose aan de heup of knie, COPD, Claudicatio en Stressincontinentie en Covid-19 wordt wel direct uit de basisverzekering vergoed en geldt de regel van de eerste 20 behandelingen niet.
Bij de basisverzekering geldt wèl dat uw eigen risico meetelt.

Voor kinderen onder de 18 jaar worden er 9 behandelingen per jaar vergoed uit de basisverzekering. Blijkt dit niet voldoende? Dan worden er nog eens 9 behandelingen fysiotherapie vergoed. Als deze 18 behandelingen niet genoeg zijn, kun je gebruik maken van een aanvullende verzekering.
Heeft uw kind (onder de 18) een aandoening die op de lijst met chronische aandoeningen staat? Dan wordt fysiotherapie volledig vergoed.
Voor zorg voor kinderen onder de 18 jaar betaal je nooit het eigen risico.

Wij adviseren u om de polissen van de verzekeraar zelf goed te checken of navraag te doen bij uw zorgverzekeraar. Uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor de vergoeding van de behandeling.

U hoeft geen verwijzing van uw huisarts te hebben om een afspraak te maken bij uw fysiotherapeut.

Het systeem van verzekeraars is best ingewikkeld. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u altijd terecht bij onze Officemanagers Anneke Cornelissen en Babette Cornelissen.
U kunt ook iedere werkdag bij hen terecht voor het maken van een afspraak. Op telefoonnummer 0485-451107 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..