Foto: Patrick Bongartz

Visit Land van Cuijk heeft een nieuw initiatief gelanceerd: ToerismePartners Land van Cuijk. Daarin werken toeristische ondernemers en organisaties, gemeente, platforms en maatschappelijke partners die belang hebben bij een sterke toeristische sector, samen om het Land van Cuijk nog beter te kunnen promoten als een aantrekkelijke reisbestemming. 

Het samenwerkingsverband werd geïntroduceerd tijdens de jaarlijkse Inspiratiedag voor toeristische bedrijven, op donderdag 24 november in de Lambertuskerk in Beers.

Deelname aan ToerismePartners Land van Cuijk is kosteloos. “Het gaat er ons om de betrokkenheid bij en de trots op onze mooie regio te vergroten”, zegt voorzitter Pierre Bos. “Laten we ons er samen voor inzetten dat het Land van Cuijk door toeristen en eigen inwoners wordt gezien als dé plek waar je graag wilt zijn.”

Aan deelname aan de community zijn aantrekkelijke voordelen én verwachtingen verbonden. ToerismePartners Land van Cuijk krijgen onder andere meer invloed op de plannen voor de promotie van toerisme in het Land van Cuijk, mogen kosteloos aansluiten bij workshops en andere kennisbijeenkomsten die door Visit Land van Cuijk worden georganiseerd, krijgen korting op hun advertentie in de promotiemiddelen van Visit Land van Cuijk én mogen gratis deelnemen aan de Online Vakantiebeurs 2023.

“Wij verwachten ook iets terug van de deelnemers”, benadrukt Pierre Bos. “Geen geld, maar betrokkenheid en inspanning. Zodat we er uiteindelijk samen, oftwel het Land van Cuijk, beter van worden.” Zo wordt van ToerismePartners verwacht dat zij, als ambassadeur van het Land van Cuijk, promotiemiddelen van het Land van Cuijk aan hun gasten aanbieden en op hun eigen kanalen (website, sociale media) ook verwijzen naar wat er in het Land van Cuijk te beleven valt.

ToerismePartners is nadrukkelijk geen belangenbehartiger voor de toeristische ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk. Die rol is én blijft weggelegd voor (branche)organisaties als HISWA-Recron, Koninklijke Horeca Nederland en SVR. ToerismePartners Land van Cuijk richt zich uitsluitend op wat er nodig is om gasten het Land van Cuijk te laten ervaren als een aantrekkelijke toeristische bestemming. Dat kan variëren van het maken en verspreiden van promotiemiddelen tot en met het helpen bij het ontwikkelen van nieuw toeristisch aanbod.

Wie mee wil doen kan zich aanmelden via www.visitlandvancuijk.info/partner/.