Hugo Bens overhandigt de cheque aan Martien Bos van het Smaakcentrum Land van Cuijk.

Vijf organisaties hebben op 5 en 6 december een donatie ontvangen van LVCNET. Samen hebben zij een bedrag van bijna 28.000 euro ontvangen zodat de kas van LVCNET leeg is voor opheffing per 31 december 2022.

LVCNET voorzitter Hugo Bens is blij dat het hele Land van Cuijk nu is voorzien van glasvezel en supersnel internet. ‘Als LVCNET hebben we onze taak volbracht. Door ons burgerinitiatief, gestart in 2014 is door goede samenwerking, verbindingen leggen, inzet van vrijwilligers, politiek en ambtenaren is uiteindelijk in het hele Land van Cuijk snel internet. LVCNET houdt per 31 december 2022 op te bestaan. We hebben met ons laatste geld voor Sinterklaas gespeeld zodat dat ook ten goede komt aan maatschappelijke organisaties in het Land van Cuijk’, zegt Hugo Bens.

Vijf organisaties Land van Cuijk

Vijf maatschappelijke organisaties hebben in totaal 27.700 euro ontvangen. Bestuursleden van LVCNET overhandigden de cheques aan Reddingsbrigade Erica, Vrienden van het Maasziekenhuis, Voedselbank Land van Cuijk, Arjan Breijer aan Stichting Leergeld Land van Cuijk en Hugo Bens aan het Smaakcentrum Land van Cuijk. ‘Stuk voor stuk organisaties die er toe doen in het Land van Cuijk en superblij zijn met het geld waarvan ze weer mooie dingen kunnen doen die de leefbaarheid en welvaart van Land van Cuijk goeddoen’, zegt Hugo Bens.

‘Door de inzet van de vele ambassadeurs, vrijwilligers en inwoners maakten LVCNET in Mill, Sint Hubert, Wilbertoord en Langenboom zo succesvol. Dankzij de grote media ondersteuning vanuit de Neije Krant werd LVCNET een begrip en sprak iedereen erover”, zegt Frans van Schayik, het bestuurslid uit Langenboom.