Het 100-jarig jubileumjaar van muziekvereniging Amicitia werd jl. september afgesloten met een grandioos concert: PROMS op z’n LANGENBOMS. Maar niet te lang geteerd op dit succes, zo zegt men bij Amicitia.

De focus is weer gericht op de toekomst en de kerntaak: stimulering, bevordering en facilitering van actieve muziekbeoefening. Projecten voor het bespelen van slagwerk- en blaasinstrumenten zijn gestart op de basisschool. En nu, na het succes met het project 30+klas, start Amicitia opnieuw met een opleidingstraject voor dertigplussers. Een leeftijdsaanduiding waarvoor overigens geen onder- of bovengrens geldt.  

Wens

Ook nu weer, na de PROMS, hoorden we weer, “Jammer, dat ik in mijn jeugd niet een instrument ben gaan bespelen. Het is een schitterende hobby. Jonge en oudere muzikanten, die samen een schitterende muzikale prestatie leveren. Maar nu ben ik te oud om daaraan nog te beginnen?” Je bent nooit te oud om muziek maken te leren. Zo is de ervaring bij Amicitia met huidige muzikanten, die enkele jaren geleden gestart zijn met hun muziekopleiding, de 30+ klas. Bij hen is een gekoesterde wens in vervulling gegaan.

Ervaringen

Bij mij )Wil van Raay) aan tafel zitten vier enthousiaste muzikanten, die in 2018 gestart zijn in de 30+ klas en al vanaf 2020 met het orkest mee repeteren en optreden. Ook speelden deze muzikanten mee tijdens de PROMS. Voor hen een waar persoonlijk hoogtepunt. Maybritt van Noije, Monique Franken, Henriëtte van Uden en Amica de Kroon laat ik graag aan het woord, die hun ervaringen met de 30+klas met iedereen willen delen.

Gestructureerde opleiding

Achteraf stellen de dames vast, dat ze vanaf het begin in 2018 in een goed gestructureerd opleidingstraject zijn begeleid. Het voelde meteen goed, als in een warm bad. Een infoavond gevolgd door enkele repetities waarbij je als toehoorder naast en tussen muzikanten zat. Enerzijds om de sfeer te proeven in de vereniging en anderzijds om je kennis te laten maken met alle instrumenten waaruit je een vrije keuze kan maken. Bij Henriëtte en Amica stond de keuze voor saxofoon al vast. Maybritt en Monique kozen na informatie voor klarinet. 

Met ervaren muzikanten worden de eerste stappen gezet. Kennismaking met notenschrift en spelen op het instrument. Daarna samenspel. Hierna wordt meegespeeld in het orkest. Een super ervaring. Over het opleidingstraject zijn de dames uitermate positief. Als toegevoegde waarde wordt ervaren hun sociale contacten te midden van muziekvrienden.

Aanmelden

Iedereen kan zich aanmelden: beginners, maar ook mensen, die in het verleden muziek hebben gemaakt of die een ander instrument willen leren bespelen.
Dit eerste opleidingstraject is geheel gratis en Amicitia stelt gratis het gekozen instrument en benodigd studiemateriaal ter beschikking.  
Aanmelden voor zaterdag 14 januari 2021 bij:
- Monique Franken, na 18.00 u., 06-22274475 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
- Maybritt van Noije, na 18.00 u., 06-10459801 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De vrijblijvende infoavond is donderdag 19 januari in ’t Bloasschuurke. Aanvang 19.00 uur.