Hans Vermeulen (links) en Frans van Diepenbeek maken de chocomel warm in Mill.

Vrijdag 16 december trakteerden melkveehouders uit het Land van Cuijk bewoners van verzorgingstehuis Aldenhorst - Meihorst en Buitenhorst op heerlijke chocomel met slagroom.

Sonja Vermeulen, melkveehoudster en educatieboerin uit Sint Hubert vond het prachtig om te doen: “Het is mooi om de bewoners van verzorgingstehuizen en hun verzorgers juist nu extra aandacht te geven; de koude wintermaanden zijn immers al zo lang”, aldus Sonja. Zij deelde samen met haar echtgenoot Hans en melkveehouder Frans van Diepenbeek Chocomel uit in Mill. 

Frans van Diepenbeek kwam met tractor en platte kar naar Mill. Op de kar werd de chocomel verwarmd en direct rondgedeeld. Een dot Campina slagroom erop. Een heerlijke traktatie voor de bewoners. Omroep Land van Cuijk kwam nog even langs om een paar mooie opnames te maken. 

De chocomel uitdeel actie is een landelijke actie opgezet door FrieslandCampina. “Leuk om deze actie te doen. We kregen veel positieve reacties en konden gelukkig ook even een praatje maken. Even van het erf af en iets doen voor een ander”, zegt Frans van Diepenbeek voordat hij zijn tractor startte om weer naar Langenboom te rijden.