V.l.n.r. Elle Brans, Jacky Dinnissen, Frances, Erwin van de Burgt en Jipp Janssen.

Autoservice Sint Hubert aan de Grootvenseweg bestaat dit jaar 25 jaar. “De tijd vliegt als je plezier hebt”, lacht Erwin van de Burgt, de oprichter van Autoservice Sint Hubert. Sinds dit jaar hebben Jacky Dinnissen en Elle Brans de werkplaats overgenomen en runnen Erwin en Frances van de Burgt de autoverkoop.

Erwin startte 1 oktober 1997 met het bedrijf. Toen nog vanaf vanuit zijn thuisadres. “Erwin ging zijn passie: auto’s en motoren, achterna. Eerst nog gecombineerd met een baan buitenshuis maar al snel was hij de hele dag met auto’s bezig”, blikt Frances terug. Nog een passie zijn oude auto’s of het nu Volkswagenbusjes, Porsche of BMW’s zijn. Regelmatig reed Erwin naar het buitenland om oldtimers op te halen, knapte die op, reed er zelf mee of deed ze in de verkoop. Autoservice Sint Hubert startte met de handel in bedrijfs- en personenauto’s maar al snel kwam er sleutelwerk bij. 

Nieuwbouw

“Vanuit de gemeente kwam de vraag of wij wilden bouwen op het kleinschalig industrieterrein aan de Grootvenseweg. Daar zeiden wij direct ja op en in 2001 is de bouw van de garage en het  woonhuis gestart”, zegt Erwin. “Het werd ook wel tijd”, vult Frances aan. “Kwam ik met de kinderen thuis van school en zuchtte er weer een ‘Moeten we alweer in de speelkamer eten’, als Erwin met een klant aan de keukentafel zat.” 

In het nieuwe pand groeide het autobedrijf hard. “We hadden al snel meer handen nodig en namen eerste monteur Martijn aan”, zegt Erwin. De tweede monteur was Jacky Dinnissen, hij kwam toen als 15-jarige op de fiets naar Sint Hubert. Jacky, of Jack zoals veel mensen hem noemen, startte als hulpmonteur, leerde het vak in de praktijk en op school in Uden. 

Groei

Zowel het bedrijf als de kennis groeide. Nu werkt Jacky met vier bruggen. Hij volgde continu opleidingen: apk keurmeester, airco monteur, elektrische auto’s; hij is van alle markten thuis. “Samen met Jipp Janssen, die de opleiding tot eerste monteur volgt, repareren, onderhouden en APK keuren wij alle merken auto’s, ook elektrische en hybride, oldtimers, bedrijfsauto’s en campers waarvoor we een extra grote brug hebben. We zijn aangesloten bij Autocrew dat ondersteund wordt door Bovag en Bosch Car Service.” Elle werkte tot 1 januari 2022 als bloemist. Nu werkt ze fulltime in de autogarage en is verantwoordelijk voor de planning, administratie en boekhouding. “Een hele omschakeling maar ik vind het harstikke leuk om te doen.”

Plezier 

In die 25 jaar heeft het team van Autoservice Sint Hubert veel leuke dingen meegemaakt. “Weet je nog van die klant die zijn auto kwijt was?” zegt Jacky. “Hij had de auto met de sleutels erop voor de garagedeur gezet, kwam na een kwartiertje weer buiten en de auto was weg. Hij boos. De auto was achteruit, de weg over en de sloot ingerold.” 

Frances: “Toen wij begonnen was het blad ‘De Vondst’ onmisbaar. Erwin ploos de autorubriek helemaal uit en wij plaatsten er ook auto’s. Nu is internet onmisbaar zowel voor de handel als de werkplaats.” Erwin en Frances zijn blij met de aanvulling van Jacky en Elle. “We kennen elkaar door en door en werken fijn samen. Als ik die 25 jaar over zou kunnen doen, zou ik het zo weer doen”, lacht Erwin.