Foto: Cockie Kremers

Nog tot en met zaterdag 31 december kunt u voor hun diensten en producten terecht bij Optiek Paul van den Dries aan de Stationsstraat 10 in Mill.

Afgelopen zomer werd bekend dat zij hun zaak overdragen aan Stokvis&Stokvis Oog en Oor die op 9 januari officieel hun zaak openen aan de Markt in Mill. Maar tot 7 januari blijft alles zoals het al 15 jaar was bij Anneke en Paul van den Dries.

“Nee, gewend aan het idee dat we hier in Mill weg gaan zijn we beslist nog niet,” vertelt Paul van den Dries. “Ons idee was eigenlijk nog een aantal jaren hier de winkel te draaien en dan rustig kijken of er een overnamekandidaat zou zijn. Onze kinderen hebben andere interesses dan een eigen winkel runnen. Maar nu kwam afgelopen voorjaar alles in een stroomversnelling toen de dames Stokvis aangaven onze bedrijfsactiviteiten over te willen nemen. Dan ga je er over nadenken en uiteindelijk hebben we besloten op hun aanbod in te gaan.”

En weten ze al wat ze gaan doen? Anneke: “Nee, we ronden eerst hier alles netjes af. In de eerste week van januari ruimen we hier alles op en hopen we nog wat klanten te spreken.” Anneke en Paul zijn er van maandag 2 tot en met vrijdag 6 januari van 10.00 uur tot 15.00 uur. “We zouden het leuk vinden als men dan hier nog even binnen zou lopen zodat we afscheid kunnen nemen.”

De eerste 3 maanden van het nieuwe jaar willen Anneke en Paul eerst tot rust komen en dan pas gaan kijken wat men gaat doen. Paul: “Als er deuren dicht gaan zullen er weer nieuwe deuren openen. Naar optometristen is overal vraag, dus misschien ga ik dat wel doen, maar het kan ook zomaar zijn dat ik nog eens wat nieuws ga leren.” Alle 2 geven ze aan vooral de klanten en het prettige contact te missen. Anneke: “Toen we hier ruim 15 jaar geleden begonnen voelden we ons direct welkom. Nu loop ik ook af en toe een winkel in om boodschappen te doen of bijvoorbeeld bloemen te halen. Dat duurt altijd langer dan de bedoeling is omdat ik zoveel mensen hier ken waar ik dan even mee wil buurten. Dat ga ik echt missen.”