Op 1 januari 2023 wordt de Fysiotherapiepraktijk van Piet-Hein Poos overgedragen aan Inge Biemans. Daarmee gaat ook de naam veranderen in Vita Movens Fysiotherapie (leven in beweging).

Piet-Hein, die in 1981 begon als gymnastiekleraar, is in 1986 gaan werken als fysiotherapeut. In eerste instantie in Duitsland en in 1988 als docent op de opleiding fysiotherapie in Utrecht. In 2003 werd hij aangesteld als fysiotherapeut/coördinator in het Maasziekenhuis te Boxmeer. Ondertussen behandelde hij in de avonduren en in het weekend steeds meer cliënten thuis.

Door de toegenomen patiëntenstroom kwam er een praktijk aan de Korenbloemstraat, die geopend werd in 2009. In dat jaar is hij in het nieuwe pand begonnen met 1 behandelkamer en een oefenzaal.

In november 2013 is Inge 2 dagen bij hem komen werken. Al vrij snel kwamen er een paar dagen bij. Na 1 jaar werkte ze fulltime. De praktijk werd verder uitgebreid met 2 behandelkamers. In maart 2015 is Camiel van Geenen er bij gekomen en in 2021 hebben Twan Derks en Janne Nooijen het team gecompleteerd.

Inge is in contact gekomen met Piet-Hein, vanuit haar verleden in de turnsport (acrogym), die ze 12 jaar lang heeft beoefend.  

In 2013 is ze afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie van de Fontys Hogeschool Eindhoven. Om al werkervaring op te doen, tijdens de opleiding, heeft ze als medisch begeleidster bij de D3 jeugd van PSV gewerkt. Een jaar later heeft ze in Eindhoven als fysiotherapeut een hockeyelftal begeleid. Net als Piet-Hein en Camiel is zij manueel therapeut. Daarom zijn de behandelingen grotendeels gericht op orthopedische aandoeningen. 

Bij de praktijkovername zal er aan de teamsamenstelling niets veranderen. Ook Piet-Hein blijft in de praktijk werkzaam.

U als client zult weinig tot niets merken van de overname. Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten, behalve met Zorg en Zekerheid. Alleen het logo en de kleur van de shirts worden anders...

Tot slot wensen wij Inge en haar team heel veel succes met Vita Movens Fysiotherapie.