Met Millsveld richten we ons niet alleen op jonge mensen met dementie maar ook op mensen die jong zijn en een vorm van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben. Leeftijden lopen uiteen, de jongste deelnemer is begin 30, de oudste in de 60. Ze hebben allemaal gemeen dat hun leven totaal is veranderd. 

NAH is hersenschade die in je leven ontstaat door bijvoorbeeld een beroerte, hartinfarct, een ongeluk, een tumor of door een andere ziekte. In Nederland leven 777.000 mensen met NAH. Ongeveer een derde hiervan is jonger dan 65 jaar. 

NAH kan iedereen overkomen. Je kunt zelf ineens een beroerte krijgen waardoor je niet meer kunt werken of één van je ouders, je broer, je zus kan een ziekte krijgen waardoor er hersenschade optreedt. 

Op dat moment veranderd er ontzettend veel. Mensen ervaren een “breuk” in hun leven: Het leven vóór en het leven na hersenschade. Werken gaat vaak niet meer, zelf je dag organiseren en plannen gaat moeilijk, er zijn minder sociale contacten en mensen kunnen zich nutteloos voelen omdat ze geen doel meer hebben. 

Terwijl er ondanks hersenschade nog heel veel wél mogelijk is. 

Dat is precies waar Millsveld voor opgericht is. Mensen hebben behoefte om het gevoel van waardigheid terug te vinden. Om zinvol werk te doen zonder dat er verwachtingen zijn waar zij niet aan kunnen voldoen. Op Millsveld kijken we niet naar de diagnose maar naar de mens. Het maakt niet uit of je directeur, timmerman of administratief medewerker bent geweest. Samen gaan we op zoek naar waar je behoeften op dít moment liggen. Als je binnenloopt is het volstrekt onduidelijk wie deelnemer is en wie niet, precies zoals het volgens ons hoort. 

Ben je benieuwd naar Millsveld: op onze Instagram pagina kun je zien wat we allemaal doen. 

www.instagram.nl/millsveld

Een keertje op de koffie komen kan altijd, kijk voor meer informatie op www.millsveld.nl.