De inzet van vrijwilligers is erg belangrijk voor een bloeiend verenigingsleven, bruisende evenementen en zorgzame kernen. De gemeente vindt het belangrijk om inwoners die zich inzetten voor de samenleving te waarderen.

In haar vergadering van 8 december heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel voor drie varianten van de gemeentelijke onderscheiding: de Ereburger van Land van Cuijk, de Land van Cuijk penning en de stads- of dorpspenning. De nieuwe onderscheidingen vervangen de onderscheidingen die we kenden in de voormalige gemeenten.

Het verschil tussen de drie categorieën zit hem in de bijdrage die de ontvanger levert voor zijn/haar dorp, stad, vereniging, etc. en wat de impact en de uitstraling hiervan is op de kern of de gemeente in zijn geheel. Deze verschillende categorieën maken het mogelijk om bijdrages van verschillende omvang te waarderen.

Onderscheiding aanvragen

Nu het nieuwe stelsel officieel is vastgesteld, kunnen kandidaten worden voorgedragen. Meer informatie over de procedure vindt u op de website van de gemeente (scan QR code) of zoek op ‘onderscheidingen’. Of neem contact op met een van de medewerkers van het cluster kabinet via 0485-854000 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..