Sinds deze maand is de redactie van De Neije Krant in het bezit van een mobiele podcast-set. Dat wil zeggen dat men op locatie interviews op kan nemen en deze via hun eigen podcastkanaal te beluisteren zijn.

“Als we voor De Neije Krant geschreven interviews maken kun je nooit het hele verhaal kwijt,” vertelt Corné Kremers, redacteur van De Neije Krant. “Ook is het soms lastig om de toon weer te geven waarop men zaken omschrijft. Daarom deden we eerder interviews in ons eigen radioprogramma bij de Lokale Omroep Mill en maakten we daar dan geschreven interviews van met een verwijzing naar het radioprogramma voor het hele gesprek. Dit gaan we nu ook doen, maar dan op locatie en de interviews zijn wereldwijd terug te beluisteren via onze podcast.” 

Op de podcastpagina van De Neije Krant zijn al diverse gesprekken terug te vinden. “Klopt, ik deed al telefonische interviews rond actuele onderwerpen die ik op die pagina plaatste. Ook staan er interviews die we eerder deden via de Lokale Omroep Mill en Omroep Land van Cuijk. Vanaf nu gaan we hier dus meer mee doen.” Thijs van den heuvel zal op locatie de techniek verzorgen en de nabewerking van de interviews. “We gaan op bezoek bij ondernemers voor hun verhalen maar ook bij clubs en verenigingen. Mooiste is dat je in een podcast alle tijd hebt om een mooi gesprek te doen en iedereen het daarna op een eigen gekozen moment terug kan luisteren.”

De Neije Krant Podcast is via alle bekende podcastproviders te vinden. Door te kiezen voor ‘abonneren’ bij een podcast (wat gratis is) krijg je automatisch de nieuw geplaatste podcast binnen en mis je dus niets. Daarnaast staan alle interviews ook in de rubriek Podcast op www.inmill.nl.

Heb je tips of wil je meer weten?

Neem contact op met de redactie:

Mobiel 06 10 838 612
Telefoon 0485 32 56 34
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.