Foto: Cockie Kremers

Na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Bernheze heeft de commissaris van de Koning, Ina Adema, afgelopen maandag Antoine Walraven uit Langenboom benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Bernheze. De benoeming gaat in op 1 februari.

Antoine Walraven was werkzaam als ambtenaar bij diverse gemeenten en projectmanager, raadslid en wethouder in Best en burgemeester in Mill en Sint Hubert. Hij was na de fusie van diverse gemeenten, waaronder Mill en Sint Hubert tot de nieuwe gemeente Land van Cuijk, actief als informateur en formateur in Venray en adviesbureaus voor de publieke sector. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag ergens burgemeester zou worden,” vertelt Antoine. “Mijn werk bij het adviesbureau waar ik werk schuif ik nu even door om fulltime als waarnemend burgemeester in Bernheze aan de slag te gaan.”

De huidig burgemeester van Bernheze, Marieke Moorman start in februari als burgemeester in het Land van Cuijk. Antoine: “We hebben al een afspraak staan om elkaar bij te praten, ik kan haar veel vertellen over het Land van Cuijk en zij mij over Bernheze. Al ken ik die gemeente wel al goed en ook Marieke is beslist geen vreemde. Zij is net als ik in 2013 als burgemeester begonnen, we zaten in dezelfde kring voor burgemeestersoverleg en Bernheze is hier natuurlijk om de hoek.”