Sinds vorig schooljaar kunnen leerlingen ook in Uden vrijeschoolonderwijs volgen op de middelbare school. Inmiddels zijn er 120 leerlingen die het onderwijs van Waldorf Uden ontvangen, een schoolstroom van het Udens College.

Op 1 en 8 februari kunnen leerlingen van klas 6/groep 8 uitgebreid kennis maken met het onderwijs van Waldorf Uden via proeflessen.  

Het vrijeschoolonderwijs wordt omschreven als onderwijs met hoofd, hart en handen. Waldorf Uden biedt vmbo-t, havo en vwo aan. Tijdens de lesmiddagen kunnen leerlingen proeven aan een les periodeonderwijs en een vakles, zoals wiskunde of Engels. En er is volop aandacht voor creatieve vakken, denk daarbij aan handvaardigheid of tekenen. 

Praktische informatie

Waldorf Junior bestaat uit 2 lesmiddagen die bij elkaar horen. De lessen zijn op woensdag 1 en 8 februari van 13.30 uur tot 15.00 uur. De lessen zijn bij Waldorf Uden, in het gebouw van de sector havo/vwo aan de President Kennedylaan 22B.

Leerlingen uit groep 8/klas 6 kunnen zich inschrijven voor Waldorf Junior. Dat kan via de open dag app of via www.udenscollege.nl.

Op de site is ook meer informatie te vinden over de proeflessen en het vrijeschoolonderwijs.