Het hobby Ccentrum Mill is een organisatie die talent niet verloren wil laten gaan. Wij zijn op zoek naar mensen (jong-oud) die de kennis van de Duitse en Spaanse taal (starters - gevorderde) kunnen doorgeven aan geïnteresseerden die zich hiervoor al aangemeld hebben.

Voor de taalgroep Spaans zijn nu 2 groepen, onder deskundige leiding, actief. De belangstelling voor deze taal is zeer groot. Inmiddels is er een wachtlijst van meer dan 10 personen.

Conversatie, dus communicatie, is ons doel. We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om 1 of 2 keer per maand de deelnemers te begeleiden. Dag of avond en aantal uren gebeurt in overleg. De deelnemers bepalen met de teamleider-ster waar behoefte aan is. Bent jij die vrijwilliger ( ook mooie uitdaging voor studenten!) die ons verder kan helpen, laat het even weten. In een persoonlijk gesprek kunnen wij je meer vertellen. Voor meer info: Marian Govers- Jilesen tel.06-11072394 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuw: hobby Ccentrum Mill - Bibliotheek-Mill starten met een studiekring.

In Nederland zijn inmiddels ruim 90 studiekringen actief. Studiekringen functioneren zelfstandig en hebben ieder een eigen ‘sfeer’. De gemene deler is dat het een plek is waar iets nieuws te ontdekken valt, het gezellig is en dat het je bij de tijd houdt.“ Belangstelling en interesse houden voor wat er in de maatschappij gebeurt. Zeker belangrijk als je alleen komt te staan” “Ik kies ervoor om mijn hersenen nog te laten werken.”

Een studiekring is een vaste groep van max. 10 personen die meestal om de veertien dagen / soms 1 x per maand bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt zo’n twee uur en start doorgaans met een “rondje actualiteiten”. Daarin vertelt iedere deelnemer wat hem of haar in de afgelopen periode heeft geraakt. Vervolgens wordt er door een van de kringleden een onderwerp gepresenteerd en vaak is er tijdens of na die presentatie de mogelijkheid voor vragen en discussie.

Wat maakt een studiekring zo leuk?

  • Verdiepen zich in zelf gekozen onderwerpen
  • Blijven actief van hersenen en geest
  • Doen nieuwe kennis en inzichten op
  • Wisselen onderling gedachten, ideeën en meningen uit
  • Ontdekken nieuwe dingen en andere invalshoeken
  • Ontmoeten leeftijdsgenoten
  • Ontplooien eigen talenten

Een studiekring is geschikt voor mensen die samen nieuwe dingen willen ontdekken, bereid zijn zich daarin te verdiepen en met elkaar kennis willen uitwisselen. Er worden GEEN eisen gesteld aan opleidingsniveau. Wij gaan met respect met elkaar om en houden rekening met elkaar. Zo scheppen we samen voor elke deelnemer een veilige situatie. Het doel van een studiekring is naast op de hoogte blijven van maatschappelijke ontwikkelingen, ook eigen ideeën en meningen met anderen delen. De kring kan uitgroeien tot een hechte groep mensen. Geen leeftijd grens. Interesse om een vrijblijvende voorlichting bijeenkomst mee te maken? Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..