Foto: Cockie Kremers

Eerder las u in De Neije Krant en op inmill.nl al over een grote groep familieleden van Mimi van der Beele - van Hout die begin januari te gast waren in Mill.

Mimi werd in 1915 geboren aan de Karstraat in Mill, verhuisde in 1940 naar Sevenum en overleed daar op kerstavond 1955 tijdens de geboorte van hun 12e kind. Ze was de dochter van Willem van Hout, een broer van de gebroeders van Hout die later Houtfabriek van Hout aan de Wanroijseweg in Mill begonnen.

Ter nagedachtenis aan hun moeder, grootmoeder en overgrootmoeder planten zij op 6 januari in het Aldendrielpark in Mill een Zaerums Striepke. Dit om zo de binding tussen Mill en Sevenum aan te geven. L1 programmamaker Bas van der Zwaan vond dit zo’n mooi verhaal dat hij namens de Limburgse omroep vorige week naar Mill kwam om meer te horen over dit initiatief. Beluister het item via: https://l1.nl/buitengewoon-striepke-175387/.

Zaerums Striepke

Een van de fruitbomen in de regio Sevenum was het Zaerums Striepke appel. Deze appel was bijna verdwenen in het agrarisch cultuurlandschap, maar in 2007 heeft de Groengroep in Sevenum het laatste exemplaar nog teruggevonden in de boomgaard bij de toen 85-jarige Lei Draak in Kronenberg. Mede door het initiatief van de Groengroep en Heemkundevereniging heeft dit Zaerums Striepke, voor zijn afsterven, voor vele nieuwe nakomelingen gezorgd en worden er ieder jaar zo’n 25 laag- en of hoogstambomen aangeplant in de regio. Eentje hiervan staat sinds 6 januari in Mill.