Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Joke van Lieshout is rond de Kuilen aan het wandelen met haar 2 Engelse Setters, “aan de riem, want het zijn jachthonden”, zegt Joke. 

Sinds een jaar of vier woont Joke in de Ringerstraat in Mill en daar voelt ze zich prima thuis, “ook omdat de tuin achter mijn huis vrij diep is, dus de honden hebben lekker de ruimte”, zegt Joke.

Ze zou het jammer vinden als alle huizen in de Ringerstraat gesloopt moeten worden want “mijn huis is gewoon een prima huis; de vorige bewoner heeft het huis netjes gerenoveerd en het voldoet voor mij prima!”

Joke is geboren in Den Helder maar heeft het grootste deel van haar leven in Brabant gewoond, onder andere in Grave. Voor ze naar Mill verhuisde woonde Joke 16 jaar in Frankrijk, waar ze samen met haar man een groene camping heeft gerund. De honden zijn afkomstig uit een asiel in Frankrijk, waar ze terechtkwamen nadat ze bij een fokker in beslag waren genomen.

De 2 dochters van Joke wonen in de buurt in Cuijk en Grave en haar zoon woont in Hilversum.

Joke is lid geworden van de Hobbyclub in Mill waar ze momenteel Franse les volgt. Want ze wil zeker weer eens terug naar Frankrijk, maar dan voor vakantie.

Rens Hubers