Met de camper of caravan tot rust komen in een heerlijk land – het is het ultieme genot voor veel mensen. Geregeld hebben kampeerders een vaste camping waar ze elk jaar weer opnieuw de tent opzetten, maar het kan soms ook fijn zijn om een nieuwe plek te ontdekken. Of wellicht ga je altijd voor een nieuwe ervaring in plaats van wortel te schieten op één plek.

Hoe dan ook – wanneer je op zoek bent naar een nieuwe camping kan het soms lastig zijn om te vinden wat je zoekt (en natuurlijk voor de beste prijs). Het aanbod is immers breed en vaak ook nogal onoverzichtelijk. Dit is waar Campings.nl, onderdeel van Recreatie Media uit Cuijk, de oplossing biedt.

Wat is Campings.nl? Dit is een website waar je terecht kunt om meer dan 1.200 campings in 45 landen met elkaar te vergelijken. Hier is een mooi systeem voor ontwikkeld, waarbij je het land en de provincie naar keuze kunt selecteren (indien gewenst door gebruik te maken van een interactieve kaart). Daarna krijg je het aanbod aan campings in de betreffende provincie voorgeschoteld, wat het vergelijken van prijzen en faciliteiten stukken makkelijker maakt dan wanneer je zelf naar al deze campings op zoek moet op verschillende websites. 

Voer de periode in wanneer je een camping wilt boeken en bekijk de beschikbaarheid makkelijk en snel. Of je nu zoek bent naar een camping in populaire landen als Frankrijk, Spanje, Duitsland of de minder voor de hand liggende keuzes zoals Slovenië, Hongarije en Portugal; op Campings.nl zie je direct het aanbod in de regio naar keuze in de periode die je hebt opgegeven. 

Je kunt een bestemming echter niet alleen kiezen aan de hand van land en provincie; ook zijn er handige thema’s die campings bundelen aan de hand van populaire eigenschappen waar geregeld naar gezocht en gevraagd wordt. Dit bespaart je een hoop uitzoekwerk, omdat je niet elke camping individueel aan hoeft te klikken om alle faciliteiten en voorzieningen te bekijken. Enkele voorbeelden van deze thema’s zijn:

  • Viersterren- en vijfsterren campings
  • Campercampings
  • Campings aan het water
  • Campings met animatie
  • Campings met zwemparadijs
  • Glamings en luxe campings
  • Jongerencampings
  • Familiecampings
  • Wandel- en fietscampings
  • Seniorencampings

Dit maakt het dus nog makkelijker om precies het soort camping te vinden dat je zoekt. Na het aanklikken van een thema hoef je alleen nog de bestemming en de periode op te geven, waarna je precies het soort campings te zien krijgt dat je zoekt.

Tenslotte kun je op Campings.nl ook terecht voor een uitgebreide blogsectie waar je inspiratie en tips over alles wat met campings te maken heeft kunt vinden. Waar moet je op letten wanneer je een camper of kampeerbus koopt? Welke campings liggen er in de buurt van Europa-Park? En in welke vijf landen kun je het goedkoopst kamperen? Deze en nog vele andere artikelen helpen jou om nóg beter voorbereid op reis te gaan tijdens je volgende kampeertrip. Sta je op het punt je volgende campingvakantie te plannen? Op Campings.nl ben je aan het juiste adres.