Rico is een liefdevolle en aanhankelijke kater van 8,5 jaar oud. Hij is in het verleden zwerver geweest en heeft nu de kans op een gouden mandje samen met zijn vriendje Lewis (2 jaar oud).

Rico houdt van aandacht en aaien, maar heeft ook behoefte aan tijd voor zichzelf. Lewis is een heerlijke speelse kat. Beide hebben chronische niesziekte, maar door goede verzorging en begeleiding is hun gezondheid verbeterd. Rico en Lewis zijn op zoek naar een liefdevol, kattenervaren stel zonder kinderen. Bekijk Rico en Lewis' verhaal op www.hokazo.nl/kat/rico. 

Hokazonieuws

Tijdens het wandelen met Ed (een van de honden van dierenasiel Hokazo), werd een houten doosje gevonden. In het houten doosje had iemand een lieve, rood-witte kater opgesloten. Het arme diertje hebben we Oscar genoemd. Gedurende de dag werd Oscar benauwd en kreeg hij een pompende ademhalen. Omdat dit niet beter ging, hebben we Oscar naar de dierenarts gebracht. Daar bleek dat hij een middenrifbreuk had. De dierenarts is hem op zaterdagavond gelijk gaan opereren. Oscar bleek een flink gat in z’n middenrif te hebben en heeft haar best gedaan om de schade te herstellen. Zondagochtend bleek dat Oscar toch te veel schade had opgelopen en is hij overleden. We zijn hard op zoek naar het baasje van Oscar.