Voor onze volgende activiteit hebben we Marion Paters uitgenodigd. Zij is docent gymnastiek, heeft veel ervaring met senioren en komt ons iets vertellen over het belang van in beweging blijven, met tips en adviezen hierover. Welke bewegingen en oefeningen zijn goed, leuk en motiverend om te doen en ook thuis te blijven doen.

Bijzonder motiverend is om te ervaren hoe muziek kan stimuleren om te bewegen en invloed kan hebben op onze lichamelijke gezondheid. Dus kom (in gemakkelijke kleding) in beweging!
Maandag 27 febr 10.00-12.00 in de Wis.
Graag aanmelden vóór 20 februari bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefonisch: 0486 431776
En, zoals bij alle activiteiten van LZC geldt: voor eventueel vervoer kunt u contact opnemen met Francien van der Duijn: 0486 431591

Themalunch

Onze tweede themalunch is maandagochtend 13 maart van 10.30 tot 13.00, in de Tarwezaal van de Wis. We gaan weer gezellig samen lunchen voorafgegaan door een gesprek over een interessant en actueel thema. 
13 maart is het thema: het levenstestament.  Het thema zal worden ingeleid door deskundige Annie Klein Gunnewiek. Op haar website https://www.testamentbijleven.nu schrijft zij: “De baas zijn over ons eigen leven, dat is voor ons allemaal een groot goed. Maar stel dat u die regie niet meer zelf kunt voeren. Doordat u bijvoorbeeld dementie krijgt of in een coma terecht komt. Wat gebeurt er als ik niet meer kan aangeven of ik die medische behandeling nog wel wil? Of wie zal dan mijn financiën beheren?” Na haar inleiding we met elkaar in gesprek. Om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. Geen discussie om de ander te overtuigen maar door te praten, te luisteren en daarmee het thema en elkaar beter te leren begrijpen.
Iedereen is van harte welkom, zowel leden als niet-leden van LZC. De eerste themalunch was nog gratis, want om uit te proberen. Vanaf nu vragen we aan iedere gast 5,- incl. lunch, en koffie/thee. 
Wel even aanmelden bij ons bestuurslid Maaike Chavanu, email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0486 475591, evt. inspreken op het antwoordapparaat.

Wintermaaltijd 16 maart 2023

Op donderdag 16 maart kun je weer aanschuiven bij de wintermaaltijd van LZC. In zaal Rogge A van de Wis staan de tafels om 16.00 uur weer gezellig gedekt klaar voor een driegangen wintermaaltijd. De maaltijd zal verzorgd worden door Catering Ivan (Keijzers) en worden opgediend door onze eigen LZC gastvrouwen. De maaltijd is na D'n Inloop op donderdag van 16.00 tot 18.30 uur. De kosten voor de driegangen maaltijd bedragen voor LZC-leden € 11,50 en voor niet leden € 13,50, inclusief een consumptie. Men dient zich vooraf aan te melden en tegelijk te betalen. Aanmelden kan tot en met 9 maart, elke donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur in D'n Inloop in de Wis. Op dit moment zit D'n Inloop op donderdagmiddag i.v.m. de hoge energiekosten niet in de Tarwezaal maar in de Ontmoetingsruimte van De Wis. Te bereiken via de hoofdingang van de Wis.