Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Op het wandelpad bij het oude station in Mill ontmoet ik Lionne en Joop Siroo die met hun hondje een wandeling maken. “We gaan even daar bij de Nieuwenhof naar de hertjes kijken”, zegt Lionne.

Als ik vraag waar ze wonen lacht ze: “als de toren van Van Hout richting het centrum van Mill valt dan wonen wij aan het eind.”

Lionne runt samen met haar broer Adriaan Rijwiel en Bromfietshandel ’t Snuutje in de Spoorstraat. Ze hebben de zaak overgenomen van hun vader Adriaan van der Burgt en zijn daarmee de derde generatie in het familiebedrijf. Van oudsher is ’t Snuutje gespecialiseerd in verkoop, onderhoud en reparatie van fietsen, bromfietsen  en scooters. Zowel bij de scooters als bij de fietsen is een grote verandering gaande naar elektrisch. “En gelukkig verkopen we de laatste tijd steeds meer valhelmen, want die zijn ook voor de elektrische fietsers hard nodig”, zegt Lionne.

Als ik vraag hoe de naam ’t Snuutje is bedacht zegt ze “daar zijn meerdere lezingen van, maar ik hou het bij de oudste versie dat mijn opa Adriaan destijds in militaire dienst een keer op zijn ‘snuutje’ is gevallen!”

Joop is opgegroeid in Sint Hubert. Hij heeft een baan bij Essity in Cuijk. Daarnaast is Joop een echte klusser.

Voordat Lionne in het bedrijf kwam heeft ze 13 jaar bij Centerparcs het fietsenonderhoud gedaan. Lionne houdt erg van wandelen, al zitten vanwege een blessure de echte lange wandelingen er niet meer in en dat mist ze wel. “En ik ben ook al lang lid van de EHBO-vereniging in Mill.”

Joop en Lionne hebben 3 kinderen en die wonen in Sint Hubert.

Als ik vraag naar hun levensmotto zeggen ze: “wees jezelf en blijf eerlijk!”

En dan gaan ze weer op pad naar “de hertjes”.

Rens Hubers