Bert Linders

Land van Cuijk – Boer Burger Beweging (BBB) neemt voor de eerste keer deel aan de Provinciale Verkiezingen. Het landelijk succes wordt nu ook uitgedragen in de Provincie Noord-Brabant. Vanuit Cuijk staat Bert Linders op de 17e plaats van de kandidatenlijst. Willem van den Elzen uit Stevensbeek 21e.

Bert Linders, 55 jaar, geboren en getogen in Cuijk: “Ik ben werkzaam in de agrarische sector: advies en bemiddeling agrarische productierechten. Veel mensen in die sector lopen vast in wet- en regelgeving. Dat wordt van bovenaf opgelegd door mensen met weinig affiniteit met de werkvloer. Ik heb geen politieke ervaring maar de partij BBB sprak me erg aan. Hun ideeën, houding, uitstraling. Ik ga in mijn eentje niet de wereld veranderen maar ik wil heel graag mijn steentje bijdragen bij deze partij. In de Provinciale Staten moeten mensen komen met ervaring die boven op de materie zitten. De provincie is de uitvoerder van het beleid dat in Brabant en Den Haag wordt gemaakt. Ik heb Caroline van der Plas een paar keer ontmoet. Iemand die heel goed weet wat er leeft. Ik zei tegen haar: zelfde bouwjaar, zelfde wijk geboren (de Valuwe) 

De verplichting voor stalaanpassingen  per 1 juli 2024 moet verdwijnen. Een hot item op dit moment in de politiek in Brabant.” We zijn meer dan alleen maar een partij voor boeren. We willen ook betaalbare woningen voor jongeren. Keiharde aanpak harddrugs. Betere bereikbaarheid met openbaar vervoer. 

Willem van den Elzen: “We moeten onze plattelandsstem laten horen, door met gezond verstand, langjarig beleid te maken waar de Brabantse boer en burger beter van wordt. Beleid waarin de boer en burger zich kan vinden en door hun gedragen wordt. BBB heeft landelijk haar stem al laten horen en nu gaan wij dat voor Brabant doen.”

Jolanda Nooijen is lijsttrekker BBB voor Waterschap Aa en Maas: “Een van de ideeën van ons is om kantoorpersoneel van de waterschappen minimaal één week per jaar te laten meewerken in het veld. Zij moeten uit hun ivoren toren komen en weten wat er allemaal speelt in de praktijk. Natuur is niet maakbaar. Er moet meer gekeken worden naar hoe moeder aarde in elkaar zit. We kunnen wel ergens afgravingen gaan doen maar dan valt de sponswerking ook weg. Helemaal fout. Door gezamenlijk naar deze materie te kijken kunnen we verdroging tegengaan.”

Daarnaast wil de partij dat er meer metingen worden uitgevoerd. “Op basis van alleen statistieken kun je geen beslissingen nemen. Wij vinden dat er meer van onderaf moet worden gewerkt bij het waterschap. In Limburg zit een bedrijf dat rechten heeft om plastic korrels te lozen op de Maas. Bedrijven die fout zijn moeten worden aangepakt. En niet de hele sector met regelgeving aanvallen.”