Maandagochtend 13 maart van 10.30 tot 13.00, in de Tarwezaal van de Wis. We gaan weer gezellig samen lunchen voorafgegaan door een gesprek over een interessant en actueel thema.

13 maart is het thema: het levenstestament. Het thema zal worden ingeleid door deskundige Annie Klein Gunnewiek (zie ook haar website https://www.testamentbijleven.nu). Na haar inleiding gaan we met elkaar in gesprek. Om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. Geen discussie om de ander te overtuigen maar door te praten, te luisteren en daarmee het thema en elkaar beter te leren begrijpen.
Iedereen is van harte welkom, zowel leden als niet-leden van LZC. De eerste themalunch was nog gratis, want om uit te proberen. Vanaf nu vragen we aan iedere gast 5,- incl. lunch, en koffie/thee. 
Wel even aanmelden bij ons bestuurslid Maaike Chavanu, email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0486 475591, evt. inspreken op het antwoordapparaat.

Wintermaaltijd 16 maart 2023

In zaal Rogge A van de Wis staan op 16 maart de tafels om 16.00 uur (aansluitend aan d’n Inloop) weer gezellig gedekt klaar. Dit maal voor een driegangen wintermaaltijd. De maaltijd zal weer verzorgd worden door Catering Ivan (Keijzers) en worden opgediend door onze eigen LZC gastvrouwen. De kosten voor de driegangen maaltijd bedragen voor LZC-leden € 11,50 en voor niet leden € 13,50, inclusief een consumptie. Men dient zich vooraf aan te melden en tegelijk te betalen. Aanmelden kan nog tot donderdagmiddag 9 maart, van 13.30 tot 16.00 uur in D'n Inloop in de Wis. Op dit moment zit D'n Inloop op donderdagmiddag i.v.m. de hoge energiekosten niet in de Tarwezaal maar in de Ontmoetingsruimte van De Wis. Te bereiken via de hoofdingang van de Wis.

Veilig Fietsen tot je 100ste

Op donderdagmiddag 23 maart organiseren LZC samen met de KBO-Langenboom en de GGD een interessante bijeenkomst over hoe levenslang veilig te blijven fietsen.
In beweging blijven is een van de belangrijke noodzaken die je helpen zo lang mogelijk gezond te blijven. Fietsen is een van de bewegingsmogelijkheden die je tot op hoge leeftijd met veel plezier kunt blijven doen. Maar dan moet je het wel veilig doen. Hoe dan? Daar gaat deze middag over.
Over het nut en noodzaak van een fietshelm, over het gebruik van spiegels, over veilige snelheid bij gebruik van een e-bike, over belangrijke verkeersregels voor fietsers en over oefeningen die je thuis kunt doen om zo soepel en veilig mogelijk op- en af te stappen.
Donderdag 23 maart, 13.00-17.00 in De Wis. Aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Workshop kaarten maken

LZC heeft de wenskaartenstandaard, die bij de ingang van de Wis staat, overgenomen van de dagbesteding. Om de wenskaarten in de standaard aan te kunnen vullen willen we tijdens d’n Inloop op donderdagmiddag gelmatig een workshop organiseren om zelf nieuwe kaarten te bij te maken. We willen beginnen met de workshop: ‘wenskaarten maken met daarop gevouwen theezakjes’. Wie straks mee wil doen kan vast theezakjes gaan sparen. Meer informatie hierover in een volgend Torentje. 

Inloop Actief

27 februari jl. hebben we met een groepje belangstellenden deelgenomen aan een ochtend bewegen. Marion Paters kwam vertellen over het belang van in beweging blijven en welke oefeningen je thuis zoal kunt doen, zowel staand als zittend. In beweging blijven geeft energie en maakt fit en blij. Om in beweging te komen werden we uitgedaagd en hebben we heel fanatiek samen wat oefeningen doorgenomen. 
Ze had veel oefeningen die je zittend op een stoel kunt doen en ook die maken de spieren goed los. Ook oefeningen voor het evenwicht om aan valpreventie te werken en al staand oefeningen om de spieren soepel en sterk te houden. Marion sloot af met een kort maar gezellig spel in de vorm van een wedstrijd en alle aanwezigen vonden haar bezoek zeer de moeite waard. 
De volgende Inloop-Actief maandagochtend staat gepland voor maandagochtend 24 april 2023. Over het thema van deze ochtend wordt u later geïnformeerd. 

Let op

Bij alle activiteiten van LZC geldt: voor eventueel vervoer kunt u contact opnemen met Francien van der Duijn: 0486 431591.