Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Op de Tipweg in Wilbertoord zie ik een kleurrijke groep wandelaars aankomen. Ik heb een uur gewandeld in de Molenheidse bossen zonder iemand tegen te komen en nu ineens een hele groep. “O, jij bent van die Tegenliggers.” Inderdaad dames, dat ben ik.

De ‘Wandelwoms’ gaan iedere woensdag samen op stap vanuit een van de gemeenschapshuizen in Mill en omgeving. Vandaag is de start en finish bij De Wilg in Wilbertoord. Meestal lopen de dames een uurtje en doen onderweg ook nog wat oefeningen onder begeleiding van Henriëtte ten Haaf, “onze juf”, lachen de dames. Na afloop buurten ze dan natuurlijk nog gezellig wat na.

Vandaag zijn er 12 liefhebbers maar de club bestaat uit 17 leden, waarbij er nog plaats is voor enkele mensen, maar 20 is het maximum. De wandelclub is ontstaan vanuit Welzijn Ouderen Mill (WOM) en er is ook nog een snellere club, de ‘Speedywoms’.

De club bestaat al 18 jaar en Thea Daverveld en Anny Minten zijn er het langste bij.

Ik vraag de dames of ze ook een motto hebben. “Gezelligheid voorop”, klinkt het enthousiast. “We zijn echt allemaal begaan met elkaar”, zegt Henriëtte. 

Over het pad langs de Verbindingsweg lopen de Wandelwoms weer richting Wilbertoord. En schik hebben ze!

Rens Hubers