Foto: Cockie Kremers

Sinds vorig jaar is Santegoets Constructie & Reparatie te vinden aan het Meulenveldt 18 in Mill. Een ambitieuze en jonge onderneming die actief is in het vervaardigen van de meest uiteenlopende stalen en metalen constructies en het onderhoud en reparatie van tuin- en parkmachines en overige mechanische zaken. Dit doet Roel Santegoets voor zowel particulieren als bedrijven.

Roel Santegoets is 33 jaar geleden geboren in het dorp Zeeland. Na een aantal jaren in Langenboom gewoond te hebben, kwam hij samen met zijn vriendin naar het industriepark in Mill. Bij een bezoek aan het bedrijf valt meteen op dat Roel beschikt over een goed uitgeruste werkplaats. “Dit is ook de reden dat we vanuit Langenboom naar Mill verhuisden. In Langenboom was de werkplaats te klein geworden om grotere constructies te kunnen maken en ook nam het aantal machines dat ik gebruikte toe. Hier aan het Meulenveldt kunnen we voorlopig weer vooruit en doorgroeien.”

De ouders van Roel hebben in Zeeland een boerenbedrijf gehad, dus ondernemen is hem met de paplepel ingegoten. “Ik had ook wel belangstelling in het boerenbedrijf, maar de toekomst is daarvoor wat onzeker. Daarom deed ik opleidingen voor metaalbewerking.” Roel werkte een tijdje in de mechanisatie en deed loonwerk. “Maar ik vond het op een gegeven moment tijd worden om zelfstandig ondernemer te worden.” Sleutelen aan brommers en zelf zaken maken en repareren is iets wat Roel al van jongs af aan doet, dus dat hij in deze branche terecht is gekomen is beslist niet vreemd. Zijn vriendin Merlijn is assistent accountant en verantwoordelijk voor de administratie van het bedrijf. 

Op dit moment is Roel vooral druk met het maken van poortconstructies, hekwerken, balustrades en inrichtingen en deuren voor paardenstallen. “Hier in de werkplaats ben ik nu ook bezig met het maken van prefab poorten, dus die gaan hier inclusief fundering de vrachtwagen op en kunnen dan zo de dag daarna al bij de klant op locatie geplaatst worden.” Daarnaast maakt hij ook stalen binnendeuren op maat. “Klopt, daar is ook regelmatig vraag naar. Deze maak ik dan met een ijzerlook of worden zwart of in kleur gecoat.”  

Wat hij het mooiste vindt aan zijn werk? “Het mooiste is om creatief bezig te zijn en samen met de klant te kijken hoe we hun wensen kunnen realiseren. Als bijvoorbeeld iemand een poort wil, dan gaan we hier foto’s van voorbeelden bekijken en kan men aangeven wat men wel en niet wil. Ik ga daar dan vervolgens mee aan de slag om een ontwerp op schets te maken. Elke locatie is anders en om individuele wensen te realiseren, is maatwerk nodig.”

Santegoets Constructie & Reparatie
Meulenveldt 18 
5451 HV Mill
Telefoon: 06 22 89 80 83
E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie voor meer informatie en eerder uitgevoerde projecten ook www.santegoets-mill.nl.